Виконавчий комітет Черкаської міської ради затвердив нові тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, що надаються комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти». За це рішення під час учорашнього засідання свої голоси віддали дев’ять членів виконкому.

Вартість вивезення сміття для власників осель у багатоквартирних будинках подорожчає на 1,95 грн, у приватному секторі – на 2,29 грн. Тож за цю послугу мешканці багатоповерхівок сплачуватимуть 7,75 грн (нині – 5,82 грн) із однієї зареєстрованої в квартирі особи, а жителі приватних будинків – 9,18 гривень (нині – 6,89 грн).

За словами директора департаменту економіки і розвитку Ірини Удод, новий тариф набуде чинності через 15 днів після опублікування проголосованого рішення в друкованому засобі масової інформації.

Нагадаємо, що проект рішення про встановлення тарифів на послугу з вивезення сміття КП «Черкаська служба чистоти» виносили на розгляд виконкому ще минулого тижня. Утім, для його ухвалення тоді не вистачило голосів.

Нинішній же тариф був затверджений рішенням виконкому ще в 2011 році. Причинами перегляду вартості послуг із вивезення сміття є значне зростання вартості складових тарифу, як-то: паливо-мастильних матеріалів, запчастин, податків та розміру мінімальної заробітної плати.

Як йдеться у оприлюдненій інформації про наміри зміни тарифу, з того часу вартість пального змінилась із 6,94 грн до 21,6 грн/л., зростання становить 312%; автомобільні оливи, шини, акумуляторні батареї та інші запасні частини здорожчали в 1,5 – 2,5 рази. А розмір екологічного податку порівняно з 2010 роком збільшився майже в 5 разів та становить 1491 тисяч гривень.

Послуги з вивезення побутових відходів від багатоквартирних будинків, ЖБК та ОСББ надаються щодня, а від житлових будинків із присадибними ділянками – один раз на тиждень, відповідно до графіка, зазначають у прес-службі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
0 #5 Служба чистоти 04.03.2015 16:47
А на якій підставі платити цій "Службі чистоти"? Вона не укладала договорів з населенням. Просто нема такого документа в природі!. Знаємо людей, які не заплатили їм жодної копійки з часу, коли ця служба була утворена. Тим людям йшли погрози, що служба подасть у суд. Але так і не подає, бо нема договору між людиною і службою.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #4 черкащанин 04.03.2015 15:30
Даааааааааааааа , все хотят быть только в плюсах, сперва перевозчики, теперь вот вывозить мусор начнут значительно качественнее, судя по оплате. Хотя как лежал он в микрорайонах, так и лежит. Вы проедьтесь по городу, складывается впечатление всеобщей мусорки. Плюса почему-то нигде не закладывается в отношении зарплат и пенсий, все у нас приравнивается то к доллару, то к стоимости бензина, а зарплаты и пенсии никого не волнуют. Да Вы сделайте налог на все уже наконец-то, чтобы получил человек зарплату и пенсию и отдал вам их сразу, а сам пускай смокчет лапу.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Вжесь 04.03.2015 12:37
6,94 паливо коштувало ще за царя Гороха. І тут не втримались щоб не збрехати. То погукайте ту владу, яка давала паливо за 6,94. Хіба це довго?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #2 Вжесь 04.03.2015 12:35
Скоро начнутся мусорные войны и в Черкассах. Почитайте как это было в Неаполе, а это же Европа- Европа. О-о-о-о.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+16 #1 стабилизец 04.03.2015 11:38
Да ладно, не мешало бы сразу опубликовать отмывательную схему этого дела с всякими фирмочками-прокладками, арендами-субарендами, подрядами-субподрядами и прочая. Фактически то мусор вывозит "Ремондис".
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100