реклама

реклама

Черкаська міська рада більшістю голосів учора підтримала депутатський запит голови комісії з питань ЖКГ Ольги Колісник, у якому йдеться про необхідність заміни вкрадених металічних люків лише на антивандальні.

Як мовиться у запиті, комісія провела виїзне засідання, присвячене викраденим у Черкасах металічним люкам комунальних підприємств «Черкасиводоканал», «Черкаситеплокомуненерго», «ЧЕЛУАШ», а також «Черкаської ТЕЦ» і «Укртелекому».

Комісія встановила, що наразі в місті налічується приблизно 33460 люків оглядових колодязів. Більшість із них – чавунні, тож їх постійно викрадають для здачі на брухт. За 2013-2015 роки було викрадено 1424 люки. Для заміни вкрадених підприємства використовують недорогі залізобетонні кришки люків, але їх також крадуть, розбивають і арматуру здають на брухт.

На думку комісії, залізобетонні люки не відповідають вимогам державних будівельних норм, тому їх узагалі не можна встановлювати. Тож комісія просить міського голову Сергія Одарича і секретаря міськради Олександра Радуцького дати доручення підприємствам, які мають оглядові колодязі, замінювати викрадені та аварійні люки лише на антивандальні; в місячний термін розробити план заміни залізобетонних люків на антивандальні з відповідними технічними характеристиками. Підприємствам також пропонується оперативно реагувати протягом доби на повідомлення служби «1505» щодо зниклих люків та решіток зливової каналізації.

Комісія також просить керівників міста звернутися до УМВС і прокуратури з рекомендацією в місячний термін запровадити регулярні перевірки пунктів прийому брухту на предмет наявності в них люків і їх фрагментів, вжити заходів щодо припинення крадіжок. Про результати перевірок рекомендується інформувати міськраду.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100