реклама Делікат

Двоє жителів Черкас узяли участь у телевізійній програмі «Що? Де? Коли?», що на телеканалі «1+1».

Свої питання для участі у теле-грі відправляли пенсіонерка з Черкас Олена Рядова та журналіст інтернет-видання «Прочерк» Артур Пріхно.

Обидва представники Черкас обіграли знавців – «команду відомих одеситів» – та принесли команді телеглядачів по одному заліковому пункту.

Питання Олени Рядової, яке зіграло в третьому раунді гри, стосувалось творчості Сальвадора Далі.

«Із середини 1960-х років у світі стало з’являтись багато підроблених робіт Сальвадора Далі. За оцінками спеціалістів, їх може бути від 70 до 250 тисяч. Підробку не може розпізнати навіть найдосвідченіший експерт. Питання: які дії Сальвадора Далі призвели до такої ситуації?»

За столом у знавців з’явилось відразу кілька версій, однак капітан команди відомий одеський комік Дмитро Шпінарьов відповів, що до появи великої кількості підробок призвела схильність Сальвадора Далі робити копії власних картин.

Правильна відповідь була такою: намагаючись заробити побільше грошей, Сальвадор Далі погодився підписувати чисті аркуші. Його агент віддавав ці аркуші помічникам і вони малювали щось у стилі Далі та продавали за великі гроші. Експерти перевіряли картини, бачили оригінальний підпис та виносили вердикт, що мають справу з оригіналом.

Таким чином, пенсіонерка з Черкас принесла перше залікове очко телеглядачам та виграла для себе особисто одну тисячу гривень.

У восьмому раунді, в першому секторі, де за правилами гри за столом має залишитись лише один гравець, колишня учасниця команди КВН «Одесские джентельмены» та народний депутат України VII скликання Світлана Фабрикант не впоралась із запитанням журналіста «Прочерку» Артура Пріхна.


«У давнину сільські дівчата збирались у великому будинку і всі разом робили заготовки на зиму. Робота була довгою та нудною, тому до них приходили хлопці, які розважали їх жартами, піснями. Питання: чим саме займались дівчата та що виникло в результаті цього?»

Світлана Фабрикант обрала для відповіді версію про те, що дівчата до зими в’язали теплий одяг. Правильна ж відповідь звучала так: «Пізно восени дівчата солили на зиму капусту, а хлопці їх розважали, жартували. Так виник гумористичний спектакль – капусник».

Артур Пріхно приніс п’яте очко для команди телеглядачів. Зрештою, гра закінчилась загальною перемогою глядачів з рахунком: 5-6.

ТУТ можна переглянути відео гри «Що? Де? Коли?».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+7 #3 Регіональна Тальнівщина 24.10.2015 13:06
Цитую Це подія:
Таке примітивне питання, а тітка не змогла відповісти? :-x


справа в тому, що єврейські дівчата саме в цей час пекли мацу, а чоловіки готувались до шабату. Звідкіля їй про це знати?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #2 Це подія 24.10.2015 11:20
Таке примітивне питання, а тітка не змогла відповісти? :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #1 Гека Чепе 24.10.2015 08:42
То було в давнину. Тепер капусником називається розпил бюджету депутатами. Після такого капуснику теж буває весело, але тепер не хлопці розважають дівчат, а навпаки.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100