реклама

реклама

З 370 км доріг у Черкасах немає жодного метра дороги, яка була б свого часу зроблена за стандартами та вимогами. Про це повідомив міський голова Черкас Сергій Одарич.

– Стандарти і вимоги передбачають, що повинен робитися середній шар асфальту, на який повинно йти основне навантаження. А зверху повинен іти суцільний шар асфальту товщиною 5-7 см. І функції цього шару захистити асфальт від потрапляння води. Бо вода повинна відходити в сторону. В Черкасах ні одна вулиця не була таким чином зроблена. Тому в зимовий період коли перепад температур, вода потрапляє в щілини, після замерзання збільшується в розмірах і відбувається постійна руйнація асфальту.

Та є й інша проблема черкаських доріг.

– Лише 10% наших вулиць мають дощову каналізацію, а 90% – ні, тому воді просто немає куди текти після дощу. Це пов’язано з тим, що місто будувалося поспіхом. Саме тому виникають завжди проблеми, наприклад, на вулиці Смілянській. Така сама картина на вулиці Конєва. Коштів з бюджету на ці проблеми не вистачить однозначно. Тому вихід з ситуації я бачу один – той що ми запропонували цього року – це запозичення коштів. Найдешевший варіант – через випуск муніципальних облігацій. Ми планували цього року випустити облігацій на суму 70 млн. грн.. Це вистачило б нам, щоб поремонтувати такі основні магістралі – бульв. Шевченка, вул. Смілянську, Благовісну, Ільїна, Гагаріна, Сумгаїтську, Хіміків, 30 років Перемоги, Руставі і Пастерівську. Необхідний ремонт вулиць дозволив би 15 років не повертатися до цих доріг. Будемо намагатися наступного року таки випустити облігації і виконати роботи.

реклама

Коментарі  

 
+1 #2 Menelion Elensule 20.08.2010 19:12
Дуже цыкаво.
Як можна ремонтувати дороги, коли зараз відбуваються ті щорічні випробування тиском гарячої води? В нас, наприклад, на Розі Люксембург, води нема із другого серпня. А сьогодні у 1505 сказали, що "повинні дати" лише першого вересня.
А ви - дороги... звісно, що коли лагодять ці труби, дороги руйнують постійно... краще би воду дали, а потім вже й за дороги братися можна.
Детальніше отут: http://sergiyodarych.livejournal.com/121940.html
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 wjdje 20.08.2010 16:41
значить, знову чекати на нові дороги після виборів... а не до)
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100