реклама

реклама

bespredel В середу, 17 серпня, слідчий УБОЗу і співробітники спецпідрозділу „Сокіл” прямо в дворі Соснівського районного суду Черкас накинулись на адвоката Дмитра Карпенка, збили його з ніг і почали жорстоко бити.

 Перед цим ці убозівці близько 18.30 привезли до суду підзахисного Дмитра Карпенка, у якого о 16.30 цього дня закінчився раніше призначений судом термін тримання під вартою. Правоохоронці, вочевидь, мали надію, що суд продовжить цей термін, однак виявилося, що приймати рішення вже нікому – черговий суддя О.А.Дерунець покинула приміщення суду. Закритою була і канцелярія цієї установи, адже її робочий день скінчився.

Фактично, підслідний, у якого о 16.30 закінчився термін тримання під вартою, мав бути звільнений, однак працівники міліції знову посадили його в міліцейський „Фольксваген-транспортер”, щоб відвезти в невідомому напрямку. Ось тут до них звернувся адвокат з запитаннями, куди везуть і на якій підставі утримують під вартою його підзахисного.

Після цього адвоката почали бити, одягли наручники, а потім заштовхали в той же „Фольксваген”. Все це відбувалося на очах чималої кількості свідків.

В „Фольксвагені”, як розповідає потерпілий адвокат, йому на голову одягли чорний синтетичний пакет і продовжили лупцювати руками та ногами, погрожуючи з матюками закатувать до смерті в підвалі УБОЗу.

Автівка рушила, але через певний час зупинилась, і один з убозівців став душити Дмитра Карпенка, сівши йому на голову. Коли катований почав відключатися, з нього зняли мішок зі словами „Дыши, падло”.

Адвокат бачив, як його з чорного ходу завезли в двір УБОЗу та забрали з автівки його підзахисного Кучеренка. Самого Дмитра продовжили катувать у „Фольксвагені”, запитуючи: „Ну як, адвокат, ще будеш захищати Кучеренка?” Після усього в напівсвідомому стані його, зрештою, виштовхали за ворота УБОЗу.

Будучи не в змозі самостійно пересуватися, адвокат викликав швидку, яка відвезла його до 3-ї міської лікарні. Медики констатували закриту черепно-мозкову травму, струс головного мозку, численні забої м’яких тканин тулуба та кінцівок, забій нирок, численні рвано-різані рани на руках (від наручників).

У той же вечір до прокуратури області надійшла заява про розправу над адвокатом від свідків, наступного дня (18 серпня) -- від самого адвоката.

Однак сьогодні, 19 серпня, перший заступник прокурора області Володимир Вегера заявив  журналістам, що жодних заяв від постраждалого і свідків не надходило, але є заява від співробітників УБОЗу, на яких напав адвокат! Тож нині саме цю версію розглядає і розвиває прокуратура. Версія, безумовно, сміхотворна, адже важко уявити, як худорлявий адвокат міг побити кількох озброєних і фізично підготовлених бійців грізного спецпідрозділу „Сокіл”. Втім в міліції вже готуються заминати інцидент, бо, як заявив пан Вегера, убозівці вже „знімають побої, нанесені адвокатом”.

Координаційна рада опозиційних сил області, в яку входить і ВО „Батьківщина”, глибоко обурена ситуацією з катуваннями в черкаській міліції.

„Ми бачимо, як влада скочується до фашистських методів політичної діяльності, тож цілком логічно, що райвідділки міліції перетворюються на застінки Гестапо, -- заявив голова координаційної ради Леоніда Даценко. – Ще трохи, і в дворі черкаського УБОЗу почнуть розстрілювати ворогів народу, будь-то діячі опозиції, неугодні адвокати, судді, підприємці чи просто дядьки у вишиванках”.

Леонід Даценко нагадав, що ще місяць тому начальник обласного УМВС Валерій Дерновий на загал заявляв, що жодного факту катувань у черкаській міліції не встановлено, хоч за останні півроку численні публікації в ЗМІ говорять про протилежне.

„Сьогодні правоохоронні відомства, попри розголос і резонанс в області, перевертають все з ніг на голову, намагаючись вигородити міліціонерів, і тим самим стимулюючи інших перевертнів у погонах до подальших звірств”, -- наголосив він.

А голова обласної організації ВО „Батьківщина” Анатолій Бондаренко додав, що „початок політичним і суспільним репресіям поклав арешт лідера опозиції Юлії Тимошенко.

„Наступає доба міліцейського терору, як в сталінські часи, і чим довше суспільство терпітиме утиски, тим далі заходитиме влада, -- вважає Бондаренко. – Ми мусимо її зупинити, а отже кричущу історію з міліцейським свавіллям щодо молодого черкаського адвоката будемо тримати на контролі, і вимагати справжнього розслідування і покаранн міліцейських перевертнів”.

Тетяна Воронцова

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #18 Знающий 31.08.2011 17:42
Цитую UZR:
Да уж, не адвокат а йога :-x . Стоял в салоне автомобиля на локтях и коленях, в то время как руки были в наручниках.

Попадешь в УБОП, из тебя там не только йога сделают, а еще и электропроводни к (с помощью "веселой" динамомашинки), жертву химической атаки - слоника (противогаз даже помогут одеть),ласточку ,конверт и попугайчика (какие безобидные названия пыток, правда?)!!! А потом еще и скажут,что ты невнимательный и спотыкаешься на лестнице много,отсюда и нос сломан и ребра! А сотрясение мозга из-за того,что ты в камере подскользнулся на только-что вымытом полу и ударился!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #17 UZR 28.08.2011 16:47
Да уж, не адвокат а йога :-x . Стоял в салоне автомобиля на локтях и коленях, в то время как руки были в наручниках.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #16 Авомика 24.08.2011 11:40
Вот только причём тут Тимошенко? Тоже мне жертва. ;-) Этот беспредел был у нас при любой власти и будет.....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #15 Ramzes 23.08.2011 19:50
Понятно, тов. Карпенко, Вы бы хоть под своим ником писали!!! :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #14 Ramzes 23.08.2011 15:37
Еще одно подтверждение моему предыдущему посту. Ну и ...!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-6 #13 Ramzes 23.08.2011 11:51
Интересно, за что минус поставили даже не соизволив обосновать,прос то так?!! Али здесь есть свидетели, видевшие происходящее своими глазами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #12 о_к 23.08.2011 02:10
Цитую Астроном:
В це важко повірити!
Тю... Ви недавно в Україні?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #11 о_к 23.08.2011 02:10
"А голова обласної організації ВО „Батьківщина” Анатолій Бондаренко додав, що „початок політичним і суспільним репресіям поклав арешт лідера опозиції Юлії Тимошенко." Фу, паскудство! ГАНЬБА юлькам!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-3 #10 Ramzes 22.08.2011 11:29
Что-то "пахнет" заказухой. Не в коем случае не оправдываю УБОЗ, т. к. (если верить статье) процесуально они были не правы в случае удерживания подзащитного адвоката после 16:30 часов, но со слов свидетелей адвокат с родственниками стали ложится под колеса автомобиля. Соколята, соответственно, "отреагировали"! Если бы такой факт имел место то Українська спілка адвокатів уже начала бы вовсю трубить о прессованнии адвокатов со стороны правохранительн ых органов, но никаких заявлений со стороны упомянутой организации нет! Второе - каким боком здесь ВО "Батьківщина"? Это уже традиция, где г..но там и они!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+13 #9 Борец 19.08.2011 17:00
Интересно чем закончится дело будет "лакмусовой бумажкой". А если говорить открыто то и прокуроры и мусора и судьи вместе отдыхают бухают и друг-друга защищают. Адвокат который борется за справедливость и не приносит деньги - это человек не из их системы он для них не интересен и конечно же все будут выгораживать мусоров. Вот еслибы он занёс деньги то подзащитного и так отпустили на основании норм процесуального законодательств а. А коль денег не занёс то никто никого не выпустит хотя при этом нарушается закон и права человека. Надо устанавливать индивидуальную криминальную ответственность оперов следаков прокуроров и судей за принятые ими решения и нарушения прав людей.
Подождём и посмотрим чем закончится может всплывут какие-то нюансы этого дела.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100