реклама Делікат

До комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська інфекційна лікарня» з 11 по 15 грудня госпіталізовано 4 дитини, які відвідували дитячий навчальний заклад №63 «Топольок» (м. Черкаси, вул. Рози Люксембург, 216/1) з клінічними ознаками гострої кишкової інфекції, попередній діагноз – гострий гастроентероколіт невстановленої етіології, середньої важкості.

Станом на 15 грудня одна дитина виписана з лікарні із заключним діагнозом гострий гастроентерит ротавірусної етіології, середньої важкості.

Фахівці держсанепідслужби з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації провели санітарно-епідеміологічне обстеження дошкільного навчального закладу №63 з комплексом відповідних лабораторних досліджень (зразки харчової продукції, змиви з об’єктів довкілля на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору) та лабораторні обстеження працівників цього закладу і контактних осіб.

Встановлено медичне спостереження за працівниками закладу та контактними дітьми.

Фахівці санепідслужби області продовжують здійснювати комплекс необхідних санітарно-профілактичних заходів. Ситуація знаходиться на контролі Головного управління Держсанепідслужби у Черкаській області, інформують у прес-службі установи.

Нагадаємо, що в Золотоноші із 14 по 19 грудня призупинили роботу місцевої гімназії №4 імені С.Д. Скляренка через те, що в період з 9 по 11 грудня 2015 року до інфекційного відділення Золотоніської центральної районної лікарні госпіталізовано 15 школярів із клінічними ознаками гострої кишкової інфекції. Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт невстановленої етіології, середньої важкості, сальмонельоз, ентеро- ротавірусна інфекція.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100