реклама

реклама

dordo За кошти, отримані від продажу облігацій, мерія планує капітально відремонтувати вул. Котовського, частину вул. Ільїна, Благовісної, Енгельса, Смілянської, Хрещатик, а також провести реконструкцію вул. Одеської та Козацької.

 Таксист Олександр Сіденко більше десяти років щодня їздить вулицями Черкас. Каже, що вже дуже вправно вміє об’їжджати будь-яку яму. Проте цим особливо не тішиться. Адже «машина – не трактор, тож просто не витримує маневрів».

– Намагаюся їздити обережно, тож серйозних пошкоджень цього року не було. Але в цілому, від таких доріг машина швидше зношується: від резини на колесах і до стану пластика в салоні, який псує постійна вібрація, – каже Олександр. – Мені найважче їздити в районі вулиці Енгельна – проспекту Хіміків, в сторону «Азоту». Там є такі вулички, що і заїжджати страшно.

Ремонтувати черкаські дороги міська влада починає наприкінці вересня. Ремонту передував довгий бюрократичний шлях до отримання позики. Адже дороги влада ремонтуватиме за кошти, що були отримані за випуск муніципальних облігацій. А це 60 млн. грн., які дав Черкасам «Укргазбанк» в обмін на облігації.

– Це кошти, які будуть спрямовані на дві програми – одна з них -  це капітальний ремонт вулиць із облаштуванням верхнього захисного шару за спеціальною технологією, а також роботи з розширення двох вулиць – Одеської і Козацької із облаштуванням зливової каналізації, – розповів міський голова Черкас Сергій Одарич.

Мер Черкас очолюватиме штаб по ремонту міських доріг

Мер Черкас очолюватиме штаб по ремонту міських доріг

За словами мера, тендер на проведення асфальтно-ремонтних робіт виграв Черкаський асфальтобетонний завод. Однак обсяг робіт такий, що доведеться залучати субпідрядні організації. Завод нині проводить модернізацію свого обладнання, яка завершиться також у другій половині вересня.

У цьому році мерія планує освоїти 40 із 60-ти мільйонів гривень. За словами мера, роботи по ремонту доріг поділяються на дві категорії і їх технологічно не можна виконати в один сезон.

– Наприклад, реконструкція двох вулиць – Одеської і Козацької. Їх потрібно розширити майже вдвічі, побудувавши систему зливової каналізації. Тому, навіть якби ми ці роботи розпочали в березні, то цього року не закінчили б. Бо треба прокласти підземні комунікації, нижній і середній шар асфальтобетону. А далі перезимувати з цим і вже наступного року вкривати дорогу верхнім шаром, – розповів Сергій Одарич.

Що ж до вулиць, на яких планується капітальний ремонт – Котовського, Смілянська, Енгельса, Благовісна, Ільїна, – то їх ремонтуватимуть до настання холодів і дощів.

Як зізналася в інтерв’ю «Прочерку» дружина мера Анжела Одарич, Сергій Олегович з головою поринув в ремонт доріг, переклавши поточні справи на свого першого заступника Віктора Беззубенка.

– Він щоденно контролюватиме ці роботи. Бо потрібно вкластися в стислі терміни, виконати багато різних дрібних видів робіт. А він за натурою такий, що повинен вникнути в кожну дрібницю, щоб роботи були виконані на п’ять балів, – зазначила Анжела Одарич.

реклама

Коментарі  

 
+4 #5 Сильно! 19.09.2011 16:23
Цитую Крайнее недовольство:
Ну это полный капец! Кто такая Анжела Одарич для громады нашего города?
У нас что, уже правит "семейный подряд"?

Царю персонально не до асфальта вашего. Царь сегодня вечером в Германию гужбанить улетать изволят.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #4 Маруся 19.09.2011 16:21
А якого ж він беня в Німеччину та Угорщину полетів? Коли ж він буде контролювати ремонт доріг? Га? Чи це тоже буде робити Беззубенко?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 АлисА 19.09.2011 11:24
Очень реально. Все Черкассы наблюдали, как за 2 дня возле речпорта две вертолетные площадки закатали и покрасили...упс, а Президент не приехал.
Бориску послал. Сроки реальные. Было бы у мера желание... или губернаторский кнут
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Крайнее недовольство 19.09.2011 09:26
Ну это полный капец! Кто такая Анжела Одарич для громады нашего города?
У нас что, уже правит "семейный подряд"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Изя 19.09.2011 08:54
Олегыч, а как же Ваше предвыборное обещание - соединить дорогой ул. Котовского и ул. Конева?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100