реклама Делікат

Червоно-синє переплетення вулиць та транспортних ліній, зелені екологічно небезпечні зони, бузкові прибережні зони – такими Черкаси презентували на прес-конференції департаменту архітектури, будівництва та землеустрою міськвиконкому 20 вересня. Генеральний план забудови міста почнуть упроваджувати з кінці жовтня.

- Проект Генерального плану міста нині проходить остаточну стадію державної експертизи. Очікуємо, що у жовтні документ буде на руках уже з позитивним висновком. Крім того, обов’язково перед тим, яки винести цей документ на затвердження та розгляд сесії міської ради, необхідно провести громадське слухання і опрацювати результати цих слухань. Пропозиції та зауваження взяти до уваги і врахувати. Отож плануємо на кінець жовтня вийти з готовим документом, - зазначає директор департаменту архітектури, будівництва та землеустрою Марина Геращенко.

- Це четвертий основний Генеральний план за історію розвитку міста. Перший план розроблений на початку XIX ст. Іллею Гесте. Із хаотичної забудови, якою були Черкаси, архітектор перетворив місто у ту планувальну систему, яка існує і сьогодні. Другий план поспішно розроблений у кінці 40-х років під час відбудови країни та будівництва гідроелектростанцій. Третій план (який діє і нині – авт.) запрацював у 1984 році. Левова частка у ньому за промисловістю, а не за побудовою житлових масивів. Сьогодні прагнемо перетворити Черкаси з міста великої хімії та великої індустрії у місто городян, черкасців, місто для комфортного проживання наших дітей, - зауважує головний архітектор Черкас Микола Упир.

Нагадаємо, що Генеральний план передбачає формування міського середовища, збереження існуючих пам’яток, розміщення скверів, парково-рекреаційних зон, винесення залізниці за межі міста, реанімацію аеропорту, забудову військового містечка, реконструкцію і задіяння берегової смуги, розміщення мікрорайону Черкаси-2, Перемога-2, перенесення промислових об’єктів.

Крім того, до 22 вересня триває громадське обговорення плану розбудови Черкас. Пропозиції, побажання та зауваги жителі міста можуть залишати на першому поверсі Черкаського міськвиконкому.

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 [email protected] 30.09.2023 11:28
Слова про наміри є ,але демостраційних картинок про проектні рішення відсутні .На жаль не можлива уява про зміни ,яки зробив Гипропроект! ВВАЖАЮ ,що самі "картинки" не несуть ніякого секрету,для обговорення треба розмістити,інач е все це просто формальність,як завжди!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100