реклама Делікат

Заступник Голови Верховної Ради України Микола Томенко направив запит Прем’єр-міністру України Миколі Азарову з проханням вирішити питання щодо фінансування за програмою «Українська книга» 54 тому зібрання творів Івана Франка. Про це повідомляє сайт  «Ліга закон».

Микола Томенко нагадав, що за програмою соціально значущих видань «Українська книга», відповідно до указу Президента України, в 2008-2009 рр. було видано 3 томи творів Франка із 4-х запланованих. ( Видання додаткові до 50-томного зібрання творів). Останній том – із літературознавчими, фольклористичними, етнографічними та публіцистичними працями вилучили із програми у серпні без жодних пояснень.

Заступник голови Парламенту назвав символічним, що у рік 155-ї річниці з Дня народження Франка, яке Україна відзначала 27 серпня, це видання з програми «Українська книга - 2011». Томенко нагадав, що натомість за програмою «Українська книга» було профінансована книжка «Харцызск: время, события, люди. Том 1», де співавторами є колишній міністр Анатолій Толстоухов, Голова Черкаської обладміністрації Сергій Тулуб та інші високопосадовці.

Також Томенко направив звернення Президенту України з проханням розібратися в цій ситуації.

реклама

Коментарі  

 
+3 #4 ікс 23.09.2011 14:39
Видать, цю книженцію рватимуть з рук, куди тому Франку!...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-9 #3 123 22.09.2011 23:24
Ой, ну как уже надоели сопли Томенка, хоть бы что-то полезное сделал, а то - одни жалобы. :-x :-x :-x :-x
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #2 Время,события,люди... 22.09.2011 16:17
На місці сучасного міста ще в 1786 була заснована слобода Харцизька, що належала генерал-майору І. Д. Іловайському (назва його походить від слова «харцизи» (розбійник) - так у XVI столітті називали турки і татари оселявшихся біля південних кордонів Російської імперії біглих селян і запорізьких козаків, а місця їх поселень іменували «Харцизьк»)--ВІКІПЕДІЯ НЕ БРЕШЕ!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Каменярі 22.09.2011 15:59
Провильно, тільки запитайте у авторів, кому ці видання потрібні.
Хіба що для кабінетів адміністрацій в поряд з замріяними портретами дуже дорогого шєфа...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100