реклама Делікат

Довжелезний білий рукав вздовж поля біля архітектурного монументу географічного центру території України, що в Шполянському районі на автомагістралі м.Шпола - м.Сміла, привертає увагу водіїв. Як виявилося, дивує людей француз, який просто на полі… консервує кукурудзу! Про це «Прочерку» повідомив начальник управління агропромислового розвитку Шполянської райдержадміністрації Володимир Костенко.


За словами Володимира Івановича, на полі села Сигнаївка господарює ТОВ «Шпола-Агро Індустрі». Власник підприємства – француз. Підприємство взяло дозвіл на тимчасове складування зерна кукурудзи в поліетиленові рукава.

– Справа в тому, що товариство має багато сортів і гібридів зернових культур, що потребують роздільного збирання. Сушарки підприємства завантажені зараз насіннєвим матеріалом сої, соняшнику, тієї ж кукурудзи. Тож в сушарках нема місця, – пояснив Володимир Костенко. – Щоб не зменшувати темпи збирання цієї кукурудзи, яка призначена на фуражні цілі, її складують в поліетиленові пакети. Усередині вона виділяє вуглекислий газ і сама консервується. Таким чином зерно не зіпсується. У подальшому, коли звільниться місце в сушарках, господар доводитиме це зерно до нормальної кондиції, досушуватиме.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100