реклама Делікат

Уже 2 тижні міська влада перевіряє роботу приватних перевізників у Черкасах. Як розповів начальник управління вуличної інфраструктури, транспорту та зв’язку міськвиконкому Віталій Дядченко під час прес-конференції в експертному клубі «CherkassyNewsTV», більшість перевізників не дотримується графіків руху, затверджених договорами, та випускають на маршрути меншу кількість автобусів.

- Перевізники щоранку повинні телефонувати й звітувати, скільки машин виходить на маршрут. Кажуть, що 27, на насправді їх 11. Наступного разу кажуть 18, а їх 12...  І так у більшості перевізників. А компенсацію на перевезення пільгових категорій пасажирів вони вимагають виходячи з цифри 27, а не 11. Це ще раз доводить, що схему маршрутів треба переглядати, - каже пан Дядченко.

За його словами, аби зменшити рівень забруднення повітря в Черкасах, відповідно до нової концепції розвитку транспорту, перевага віддваватиметься тролейбусам та автобусам великої місткості. Передбачено закупити у тролейбусний парк 60-80 нових машин. Кошти на це сподіваютсья отримати через гранти. Попередньо вже є відповідна домовленість з Європейським банком реконструкцій і розвитку.

- Загалом на те, щоб повністю реформувати перевезення, піде близько півроку, - каже Віталій Дядченко. – Коли матимемо підрахунки, скільки нам треба автобусів, ми зможемо реалізувати наступний етап – впровадження електронної оплати за проїзд. Це дозволить упорядкувати грошові потоки, унеможливить приховування доходів приватних перевізників, а відповідно, дасть додаткові кошти в бюджет. На вході у автобус чи тролейбус буде встановлено спеціальні пристрої, які зчитуватимуть інфомацію з елктронних карток  і зніматимуть відповідну суму коштів.

Ще одне транспортне нововведення в Черкасах – установка так званих паркоматів. Як каже Віталій Дядченко, постановою Кабміну з 1 січня наступного року забороняєтсья брати готівку за парковку авто. Тому будуть встановлені паркомати, де водії розраховуватимуться за стоянку. Штрафувати чи евакуювати автівки матимуть право лише співробітники Державтоінспекції.

реклама

Коментарі  

 
+3 #14 вася 11.10.2011 11:42
А мова кондукторів...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #13 Депутат. 11.10.2011 10:39
В міській раді створена фракція "Перевізник" куди входять 12 депутатів перевізників та плюс 9 ставлеників перевізників, таким чином 20-21, тобто третина від депутатського корпусу. Останній перейшов із фракції БЮТ. Перевізники розкладують депутатів по всіх фракціях і диктують свої умови. А тому виборці дивіться якщо ВІН в списку від БЮТ або ПР, то це не значить, що ВІН за ЮЛЮ чи ВІТЮ, ВІН за свій гаманець.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #12 А куда смотрит ГАИ ? 11.10.2011 10:35
11 маршрут тоже никакого графика не придерживаеться , автобусы убитые на ладан дышут, интересно а кто им тех осмотр проставляет и за какие шиши. Как можна технически неисправные автобусы выпускать на маршрут
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+6 #11 Тая 10.10.2011 22:46
Шкода тільки, що в статті про тарифи нічого не йдеться....ТОбто 2,50 - це по-їхньому нормальна ціна?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #10 правда 10.10.2011 20:02
на тролейбусах ликвидировали льготы государственные именем горсовета.местные законоведы выше государственных .так кто у нас президент?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #9 Автобус? 10.10.2011 17:07
[quote name= маршрутки ходять як хочуть, Одарич публічно пообіцяв що за місяць на кожній зупинці будуть графіки руху. Навіть на сайті дав добро опублікувати про це рішення матеріал: http://www.rada.cherkassy.ua/ua/newsread.php?view=1723&s=1&s1=17. Тоді це закінчилося виключно піар-обіцянки.
Проблема існує і це факт. Вихід єдиний – рух транспорту має бути на кожній зупинці та телефони, за якими можна поскаржитися на порушення цього графіку перевізником. Зрозуміло ж, що необхідна і відповідальніст ь перевізника за порушення графіку. І нам, громадськості, глибоко все-рівно скільки машин на маршруті у перевізника. Нам потрібно, щоб маршрутки ходили по графіку і нам потрібні прозорі та виправдані ціни за проїзд!!!
Ввечері маршрутки взагалі не ходять, опісля 19-00 № 26 відсутній. І таких прикладів безліч, але наші слуги стали господарями і проблеми виборців їм не потрібні.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+8 #8 Кондуктор 10.10.2011 17:07
Перевизныки все плачут что мол страдают и еле сводят концы с концами. Только какими концами? Они что принимают на работу по трудовой книжке? Платят зарплату, а не в конвертах? Вообще охамели, по 5-10 минут стоят на остановках и плевать что народ заплатив 2.50 за за киломметр пути должен уповать на волю водителя, когда ему захочется поехать.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #7 Братко 10.10.2011 17:01
Смішно слухати, як черкаська мерія "бореться" з перевізниками. :P В Черкасах - найвищі тарифи в Україні і ВСТАНОВИЛИ ЇХ ОДАРИЧ з БЕЗЗУБЕНКОМ ТА ГОРКУНОМ!! Навіть Карась наголошував, що тарифи на проїзд економічно необгрунтовані, але Одаричу видніше. За відкати перевізники отримують надприбутки, якими діляться з членами виконкому.СВІЙ ДО СВОГО ПО СВОЄ!! :P
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #6 старік 10.10.2011 16:41
наводіть порядок надо рабочое место надо сделать дорогі а в Обилатодоре работают люді випуска 1930 года поынтересуйтеся какой ремонт дорог оны могут сделать
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #5 Изя 10.10.2011 16:23
Эти перевозчики только плакаться умеют, а на деле себе внедорожники каждый месяц меняют.
******* ненасытные!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100