реклама Делікат

З нагоди святкування Рош-га-Шана, Нового року за іудейським календарем, що відбувся цього року 8-9 вересня, до Умані приїхали хасиди з багатьох країн світу. Цьогоріч відзначається 200-річчя від дня смерті святого для них Цадика Нахмана.

 За спокій та безпеку релігійних гостей повинні були піклуватися 434 черкаських правоохоронців, які прибули до міста Умань з метою охорони громадського порядку під час паломництва. Крім того, задля надійної охорони від можливого посягання на релігійні святині було залучили 9 службових собак кіно логічного центру. Про це повідомляють у відділі зв’язків з громадськістю управління МВС України в Черкаській області.

Крім того, як повідомляється, на випадок виникнення не передбачених обставин створено 2 мобільних резерви з числа правоохоронців прилеглих районів Черкащини. Супроводження транспортних засобів, якими прямуватимуть організовані групи іноземців до місць проведення культових заходів, здійснюватиметься посиленими нарядами Державної автоінспекції.

Напередодні святкування іудейського Нового року в Умані побував голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб. Про це він повідомив 8 вересня під час прес-конференції.

– Обласна державна адміністрація разом з керівництвом міста опрацьовує питання і концепцію прийому цих паломників, щоб до кінця цього року винести конкретний проект. Бо ви ж розумієте, якщо 1 листопада відмінять візи між Ізраїлем і Україною, то більше паломників приїздитиме в Умань. І якщо зараз очікується прибуття біля 25 тис. паломників, то наступного року їх буде більше, – сказав Сергій Тулуб. – Я зустрічався з керівниками Євроазійського єврейського конгресу і ми розглянули проблемні питання по прийому в Умані паломників-хасидів. І ми домовились, що за рахунок коштів з обласного, міського бюджетів, а також за рахунок спонсорської допомоги, яку надасть нам цей конгрес, ми організуємо всі необхідні умови для паломників.

Усі фото - інформаційне агентство "Інтермедіа консалтинг"

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100