реклама

реклама

7 жовтня відбулася ІХ сесія Черкаської обласної ради, яка була достроково закрита через блокування трибуни фракцією «Свобода» та ГО «Азов».

14581482_1088537911224628_2965142218136087283_n

Свободівці вимагали виключення з порядку денного питання, ініційованого фракцією УКРОП в обласній раді. Патріоти пропонували звернутися до Прем'єр-міністра України, Міністерства АПК, комітету Верховної Ради з питань екологічної політики щодо недоцільності створення національного заповідника Холодний Яр у Кам'янському районі.

Незважаючи на те, що голосування, яке запропонували Свободівці за виключення Холодноярського питання з порядку денного не набрало потрібної кількості голосів, блокування продовжилося. Голова облради Олександр Вельбівець запропонував укропівцям перенести розгляд питання на наступну сесію. Проте члени фракції відмовилися.

Необхідно зазначити, що попередньо це питання виносилося на обговорення профільних комісій та президії обласної ради і не зустріло заперечень від представників різних фракцій, у тому числі «Свободи». У той же час депутати від фракції «Свобода» у Кам'янській районній раді на сесії райради виступили проти створення національного парку.

Читайте також: Ткаченко розповів, які зміни до бюджету не вдалося затвердити через зрив сесії

У результаті заворушень голова обласної ради викликав поліцію, яка також не змогла відновити достатній рівень громадського порядку у сесійній залі. Внаслідок цього він оголосив про перерву у роботі сесії на невизначений час.

Довідково: Питання створення у Холодному Яру національного парку розглядається із 2014 року. Проти цього виступають сільські громади Кам'янського району та державне підприємство «Кам'янське лісове господарство». Саме останнє, яке є основним бюджетонаповнювачем району, у разі створення парку буде ліквідовано, а понад 200 його працівників втратять роботу.

Про це інформує фракція «Укроп» в облраді.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
-3 #1 Олексій 10.10.2016 20:28
псевдопатріоти ці дістали
прислужники влади!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100