реклама Делікат

Кримські рятувальники повідомляють подробиці порятунку черкащанки, що в складі експедиції спелеологів приїхала підкорювати Червоні печери, що у Сімферопольському районі Криму.

Черкащанка зірвалася з висоти 10-ти метрів. Трагедія сталася 4 листопада. За попередніми даними, вона отримала черепно-мозкову травму і перелом передпліччя. Була потрібна евакуація.

Дзвінок з такою інформацією до чергового стаціонарного поста контрольно-рятувальної служби «Червоні печери» надійшов в 16-23.

До місця НП оперативно виїхала група КСС у складі 10 рятувальників. Було мобілізовано близько 25 осіб спелеологів і експедицій, які працювали в печері. Керівник КСС Володимир Мельников розповів: «По прибуттю до місця надзвичайної події лікар констатував закриту ЧМТ, передбачуваний перелом лобової кістки, струс мозку, закритий перелом лівого передпліччя зі зміщенням. Була надана перша медична допомога, рука зашінірована, постраждала упакована в носилки. О 21.20 ми почали транспортування».

«Складність робіт полягала в розмаїтості рельєфу печери - обвальні зали, обводнені ходи, полусіфони. На щастя води в печері було не дуже багато, тому сифон був відкритий і обійшлося без застосування аквалангів», - розповіли співробітники КСС. Відповідне обладнання і люди були на готові. У деяких місцях рятувальникам довелося навішувати навіску для переправи носилок. Транспортування постраждалої здійснювалася по ланцюжку. Буквально з рук в руки рятувальники і добровольці передавали один одному носилки протягом всієї дороги.

Дівчину доставили у безпечне місце, передали співробітникам швидкої медичної допомоги. Потім вона була госпіталізована в кримську республіканську лікарню ім. Семашко. Всього в роботах було задіяно 35 осіб.

Про це повідомляє прес-служба МНС Криму. Фото прес-служби МНС.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100