реклама Делікат

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб на прес-конференції 21 листопада відверто зізнався, що не дуже задоволений зміною керівництва на ОДТРК «Рось» та в обласних газетах «Нова Доба» і «Черкаський край».

Губернатор сподівається, що знайдуться інвестори, суб’єкти господарської діяльності або фізичні особи, яких зацікавлять комунальні газети, й інвестори допомагатимуть їм. «І матимуть якесь право на висвітлення своєї думки…» (архівне фото)

Губернатор сподівається, що знайдуться інвестори, суб’єкти господарської діяльності або фізичні особи, яких зацікавлять комунальні газети, й інвестори допомагатимуть їм. «І матимуть якесь право на висвітлення своєї думки…» (архівне фото)


  – На сьогодні тієї мети, яку я ставив, ми ще не досягли. І робота їх, на мій погляд, ще не відповідає незалежним засобам масової інформації. Крім того, сьогодні потрібен більш творчий підхід до їх роботи. Особливо це стосується обласної телерадіокомпанії «Рось». Ті стандарти, що діяли останні десять років, не завжди були ефективними. І треба сьогодні змінювати і змістовну частину їхніх передач, і треба показувати життя як воно є і з боку тих хто замовляє, і з боку тих, хто є споживачами цих послуг. Треба, щоб вони давали інформацію таку, яку хочуть побачити люди – телеглядачі області, а не лише обрані, - зауважив Сергій Тулуб у ході прес-конференції у понеділок.

Тож губернатор зазначив, що й надалі критикуватиме «людей, що займаються цією справою». Це стосується і «Черкаського краю» і «Нової Доби».

– Треба покращувати якість цього продукту. Щоб люди побігли завтра в кіоски підписуватися на ці газети, - пофантазував Сергій Тулуб.

Щодо вирішення складної фінансової ситуації у редакціях газет, то губернатор висловив сподівання, що знайдуться інвестори, суб’єкти господарської діяльності або фізичні особи, яких зацікавлять ці ЗМІ, й інвестори допомагатимуть їм. «І матимуть якесь право на висвітлення своєї думки…» - припустив губернатор.

– А може обласна рада чимось допоможе фінансово чи організаційно. Я вважаю, якщо ці редакції протягом півроку не змінять змістовну частину, формат, якість, то, на жаль, вони так і будуть відставати і підписка в них не зростатиме, - сказав губернатор.

Крім того, говорячи про редакції обласних газет, він наголосив: ніхто не обіцяв, що після виходу зі складу їх засновників облдержадміністрації, зі складу засновників вийде і обласна рада, щоб таким чином розпочати процес роздержавлення цих ЗМІ.

– Ми свою справу зробили! Ми вийшли зі складу засновників і тепер не маємо ніякого відношення до тих газет, до їх фінансової чи ще якоїсь діяльності. А що стосується обласної ради, то там є 104 депутати. Вони повинні прийняти узгоджене рішення на сесіях. Поки такого рішення ніхто не ініціював: ні редакції газет, ніякі громадські організації. Якби хто й ініціював, може б це питання розглянули. Більш того, наскільки я знаю, то редактори цих газет звертаються до керівництва обласної ради, щоб вона надала газетам фінансову допомогу. Може це і правильно. Не можна серед року щось ламати. І сьогодні навряд чи знайдеться людина, яка напередодні можливої фінансової кризи вкладе гроші в ці редакції, - підсумував губернатор. - Для того, щоб туди вкласти гроші, слід насамперед провести велику реструктуризацію редакцій: розібратися з їх господарчою діяльністю, з організаційною структурою і т. д. Але нехай це робить той, хто в цьому буде зацікавлений. Ми вважаємо, що зараз в області достатньо ЗМІ різного виду: більше 430! І ми, як влада, для того, щоб інформувати населення, можемо працювати за принципом конкурсу, тендеру, замовлення. У нас для цього є гроші в бюджеті. І ми будемо платити гроші будь-кому, хто буде інформувати населення про нашу діяльність! Чи це буде залежний чи незалежний ЗМІ. Нам все рівно!

реклама

Коментарі  

 
+2 #7 ОСЬ ТАК НАС ДУРЯТЬ 24.11.2011 16:06
Ось так ОДА вийшла з засновників "Нової довби "http://www.novadoba.info/about-us Ці данні нові - з"явилися вже при Осипенку
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #6 ПРАВДА 24.11.2011 14:24
Сначала кашу заварили, теперь " вам никто не обещал". А для чего тогда надо было увольнять редакторов коммунальных газет? Для того чтобы поставить дилетантов! Чем тупее будет информпространс тво, тем лучше - глупость власти будут меньше замечать, критики не будет! Читать на Черкасщине становится нечего! Все скоро будет сродни сайту ОГА - глупым, с ошибками и с полным одобрямс непонятно чему...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #5 123 23.11.2011 21:18
да "пмсаки" даже на элементарную критику не могут адекватно реагировать и учиться на собственных ошибках - настолько талантливы, что никому не нужны :lol:
Губернатор всё правильно делает, больше интерестных материалов - больше читателей!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+9 #4 Горгона 23.11.2011 16:03
"Голова Черкаської облдержадмініст рації Сергій Тулуб на прес-конференції 21 листопада відверто зізнався, що не дуже задоволений зміною керівництва на ОДТРК «Рось» та в обласних газетах «Нова Доба» і «Черкаський край»." Оце вам і команда проФФФФесіАААНа лів.А хто ж заважав Тулубу призначити замість уздемірів-осипенків-хімічів-калиновських справжніх профі?! Тю на нього. Отак і рукойводять всякі недоумки, а люди страждають. Але всьому є межа.Погані мітли ще не є дефіцитом в обкраденій Україні. Єднаймося!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+5 #3 Нідеправдидіти 22.11.2011 23:46
Після заміни головного редактора газети Вісник городищини пана Осипенка, газета з"явилася в кіосках міста Городище і її почали купувати читачі, а тут цьому пану дали під укіс найпотужнішу газету області.
Б"юсь об заклад, але крім пана Стопхая, головного протеже бездарного Осипенка цю газету ніжто в руки брати не буде....
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+11 #2 Чиста правда 22.11.2011 17:07
А яке взагалі діло пану Тулубу до ЗМІ чи то державних, чи приватних?! Якби менше втручались призначені ним клерки в роботу журналістів, та не заставляли писати плани роботи на кожен місяць з висвітлення роботи ОДА(читай_ТУЛУБ А), то може, більше правди просочувалося б до людей, а не окозамилюючих матеріалів про рівноапостольни х чинуш.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Ню-ню 22.11.2011 13:20
Думаю, таким необдуманным решением можно нарваться на протестные акции работников пунктов приема макулатуры, которые давно живут за счет "Ч.края", "Добы","Черкасчины региональной" И "Риднэ мисто Ч."
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100