реклама Делікат

Провести у школах позакласні заходи, присвячені символіці та історії  міста, роз’яснити дітям поняття символу і бренду, навчити школярів дискутувати – такі перші плани щодо використання пізнавального диска «Чайка –символ Черкас» з’явилися в директорів черкаських шкіл після його презентації. Освітянам диск, який випущено з ініціативи громадської організації «Рідне місто Черкаси», презентували  і подарували 17 листопада. Вони кажуть: такі матеріали школам дійсно потрібні.  -  Ми зробимо приблизно таку ж презентацію в школі, щоб діти розуміли, що в міста є  свої символи, розрізняли поняття «символ» і «бренд». А ще діти можуть запропонувати щось своє, висловити свою думку, а вона – завжди щира, - каже директор черкаської школи № 28 Тетяна Скорик.

Ірина Топчій: Запрошую вчителів долучати школярів до дискусії про символіку міста

Ірина Топчій: Запрошую вчителів долучати школярів до дискусії про символіку міста

Сама педагог зауважує: в Черкасах її предки жили ще з початку минулого століття. І перше, що в неї спадає на думку при згадці про рідне місто – це Дніпро.

- Мені доводиться спілкуватися з керівниками шкіл з інших міст, то особливо для вчителів із західних регіонів Дніпро – це щось казково-чудове. Вони хочуть приїздити в Черкаси, бо тут є Дніпро… - каже пані Тетяна.

Початком патріотичного ставлення до міста назвала появу такого пізнавального диска директор департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому Ірина Топчій.

- Те, що сьогодні ця тема піднімається, цікавить присутніх і цікавить небайдужих людей в місті – це початок ідеї, яка може об’єднати черкащан, зробити патріотами міста не лише на словах, - зауважила Ірина Топчій, запрошуючи директорів шкіл долучити дітей до обговорення символіки міста.

Ідеї щодо практичного застосування диску «Чайка – символ Черкас» з’явилися і в директора школи № 17, де відбулася презентація, Дмитра Бунякіна. Виховувати у молоді патріотизм та повагу до свого міста, наголосити на його неповторності та унікальності –  тут у нагоді стане не тільки пізнавальна програма про символи, а й пісня молодого черкаського  гурту «Спів братів» «Місто твоє і моє».

Адже самі учасники гурту – учні Черкаського музичного училища  брати Осічнюки -  кажуть: своє місто дуже люблять і проявляють свою любов у піснях.

- За допомогою цього диску ми хотіли ще раз нагадати, яке мальовниче і неповторне наше місто Черкаси, - каже голова громадської організації «Рідне місто Черкаси», депутат Черкаської міської ради Сергій Отрешко. – Символ чайка над хвилею може уособлювати ту родзинку, яку мають Черкаси, передати наш дух. А ще ми хотіли показати, що наша земля – не бідна на таланти. Свідчення цього – пісня гурту «Спів братів».

prezent5

Переконатися в черкаських талантах змогли й освітяни, послухавши «Спів братів» у живому виконанні.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+8 #2 Черкаси - МОЄ рідне місто 23.11.2011 15:26
Чайка - це той недоорел, який риється в контейнерах зі сміттям і обгиджує все, на що сідає? Потужний "символ" :-x Йшли б ви, хлопці, з такими пропозиціями на "родіну" своєї партєйки!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #1 Дмитро 23.11.2011 13:27
Не надоело ?))

Такое впечатление, что символ можно купить, в конце-концов.. И удовлетворить чьи-то амбиции. (Может спор в бане). Хотя складывается впечатление, что Отрешко "не в теме", и как-то сам по себе..

А чикса ниче на первой фотке ))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100