реклама Делікат

Депутати Черкаської обласної ради на вчорашній сесії внесли зміни до обласного бюджету на 2011 рік. Депутатська більшість проголосувала впевнено і рішуче. Сум’яття у депутатські душі спробувала внести Любов Майборода, але її, звичайно ж, не послухали…

– Необхідність такого рішення (внесення змін до бюджету) викликана переважною частиною технічними питаннями, пов’язаними з необхідністю включити до складу обласного бюджету міжбюджетні трансферти як з державного, так і з місцевих бюджетів. А також перерозподілом по головних розпорядниках вже раніше затверджених призначень відповідно до зведень і до необхідності, яка виникла в зв’язку з закінченням бюджетного року, - розтлумачив начальник Головного фінансового управління ОДА Володимир Кулеша.

Він також зауважив, що проводиться робота з районами з тим, щоб закрити питання, пов’язані з дефіцитом призначень на виплату зарплат. «На сьогодні поки що пропонуємо виділити 2 млн грн. місту Умань на вирішення питання асигнувань на виплату зарплати за листопад. Всі решта регіонів листопад закривають своїми коштами, а в грудні ми із додатковим вивченням бюджетної ситуації будемо вносити пропозицію по подальшому розподілу коштів», - зауважив Володимир Олексійович.

Нам пропонується затвердити зміни до обласного бюджету поточного року не розглядаючи звіту про виконання обласного бюджету за 9 місяців. У 2011 році депутатська більшість до обласної ради вперше за 20 років незалежності фактично відмовилася виконувати свої функції по контролю за використанням бюджетних коштів, - виступила депутат обласної ради Любов Майборода, зазначивши, що в інших областях депутати заслуховують звіт про використання бюджетних коштів. – У той же час є багато питань: Чому видатки обласного природоохоронного фонду виконані на 34% при надходженнях 138%; Чому черкаський обласний бюджет – єдиний в Україні, де надходження від приватизації становлять «0» гривень, а всі зусилля влади спрямовані на облаштування «Андрєєвської дачі»?

Депутати слухняно внесли зміни до бюджету

Депутати слухняно внесли зміни до бюджету

Майборода запропонувала провести сесійне засідання 29 листопада на якому розглянути звіт про виконання обласного бюджету за 9 місяців. Також вона запропонувала затвердити розподіл субвенцій на вирівнювання бюджетної забезпеченості, заслухати звіт про використання субвенцій на ремонт доріг, прийняти програму приватизації і питання про продаж «дачі Андрєєва» з аукціону.

Звичайно, відповідні рішення більшістю були неприйняті.

– Починаючи з цього року, звіти розглядаються на засіданнях бюджетних комісій і публікуються в ЗМІ. Усі кошти контролюються і будуть освоєні! Крім того, жодні зміни до бюджету не проходять без голосування в цій залі! – відповів Майбороді Кулеша.

Дехто з депутатської більшості запевнював Майбороду, що сьогодні «Черкащина – цілий будівельний майданчик». А депутат-регіонал Сергій Тулуб запевнив, що попередники, на відміну від нинішньої влади, нічого не робили. Депутатська більшість дружно зааплодувала Сергію Борисовичу.

Вже сьогодні Любов Майборода обіцяє провести прес-конференцію, щоб детальніше розповісти про порушені нею питання. На прес-конференції вона пообіцяла надати підтверджуючі документи.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
0 #1 МАЗЕПА 23.11.2011 19:22
Черкаси - вільне козацьке місто і під дудку "донецьких" танцювати не буде. А депутатська більшість обласної ради - бездарні пристосуванці, які окрім власного корита нічого не бачуть! :P :P ГАНЬБА!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100