реклама

реклама

Сьогодні у бібліотеці ім. Лесі Українки в Черкасах презентували збірку лауреатів Всеукраїнського конкурсу кращих творів на сільську та аграрну тематику імені Григора Тютюнника, який організувала "Аграрна партія України". Єдиним лауреатом саме з Черкащини став черкаський журналіст, відповідальний редактор інтернет-видання «Прочерк» Назарій Вівчарик.

DSC_0086

До збірки, виданої за підтримки «Аграрної партії України», увійшли по 5 кращих робіт у категоріях «проза» та «поезія». Головною умовою була аграрна тематика.

Назарій Вівчарик наголосив, що для нього було великою відповідальністю брати участь у конкурсі імені Григора Тютюнника.

- Моя дружина Діана дуже любить цього письменника і я не міг зганьбитись на цьому конкурсі, - жартома сказав він.

До збірки увійшла його повість про двох товаришів, які шукали скарб у селі. Повість так і називається «Скарб».

- Спочатку писалось легко, адже я писав для себе. Потім, коли дізнався про конкурс і вирішив взяти участь, стало важче, адже відчувався тягар відповідальності. Я розумів, що даю свою роботу на розсуд людям, зокрема членам журі, де дуже авторитетні письменники, такі як Іван Драч.

За словами Назарія, сільська тематика йому добре знайома навіть попри те, що він зі Сміли, а нині працює в Черкас, тобіж живе в місті.

- Я провів дитинство у Смілі, це місто, я там не бачив справжніх людей села, там не ходили поруч селяни з плугом і так далі. Але, на щастя, у мене є дід з бабою, і багато часу проводив у них в селі. Село – це шпаринка, де зберігається багато потаємного. Це я і намагався передати на прикладі своїх героїв, які завжди мріяли знайти скарб, - розповів Назарій.

DSC_0130

За словами заступника голови «Аграрної партії України» Дениса Марчука, організатори конкурсу ставили перед собою задачу об’єднати людей навколо тим перемог, які є в Україні.

- «Аграрна партія» започаткувала проект імені Григора Тютюнника і залучила молодих творчих людей, щоб вони могли знайти майданчик, де показати свою творчість, знайти підтримку, щоб видавати свої твори. На жаль, сьогодні держава не має в своїх пріоритетах розвиток культури, щоб молоді люди, такі як Назарій, могли публікуватись, і щоб інші люди могли знайомитись із молодими письменниками, - підсумував Денис.

DSC_0147

На презентації також були присутні журналісти, письменники, представники Черкаського національного університету.

Нагадаємо, завтра Назарій Вівчарик презентуватиме у Черкасах свою першу книгу «П’ятеро як один». Захід відбудеться у рамках книжкового фестивалю у приміщенні Черкаської обласної філармонії об 11 годині.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+1 #1 Кто здєсь? 10.04.2017 11:07
"Кругловидий" на другому фото - це "спонсьор-аграрій"? А натовп на третьому фото - теж "аграрії"?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100