реклама

реклама

У вівторок, 25 квітня ц.р., до Канева завітала представник громадської організації SocialBOOST Катерина Сідало. Вона презентувала в Каневі систему, яку використовують під час голосування за проекти, подані на «Громадський бюджет».

index

Нагадаємо, минулого року в Каневі було організовано конкурс проектів від місцевих жителів та активістів, які пропонували свої ідеї розвитку міста, його інфраструктури, на реалізацію яких виділялися кош­ти з міського бюджету. Обсяг фінансування першого громадського бюджету становив 300 тисяч гривень. За ці кошти переможці конкурсу, зокрема, створили сквер в районі заводу «Магніт», малюнки (мурали) на стінах багатоповерхових будинків в центрі міста, облаштували сходи до «Королівської криниці» тощо.

У 2017 році фінансування громадського бюджету збільшилося до 450 тисяч гривень. Разом з тим, під час проведення голосування за подані проекти були виявлені факти порушення та накручування голосів.

Щоб унеможливити подібні випадки в майбутньому управління економічного розвитку виконавчого комітету Канівської міської ради почало співпрацювати з Всеукраїнськими громадськими організаціями «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД), SocialBoost та «Нова енергія».

Вони надають місту електронну платформу для автоматизації усіх етапів бюджету участі — від подання громадських проектів до е-голосування та звітності про реалізацію.

– Система допомагає автоматизувати процес, оскільки в паперовому варіанті голосування виникають проблеми прозорості, обробки даних, ідентифікації осіб, які беруть участь у голосуванні, звітності використання коштів тощо, - говорить представник ГО SocialBoost Катерина Сідало.

Платформа ж дозволяє ідентифікувати голосуючих за допомогою банк-ID або ж підвантажених копій паспортів. Окрім того, за словами представників громадської організації, вона дає можливість відстежувати всю історію, що відбувається з тим чи іншим проектом – від моменту подання до звіту про його реалізацію.

Наразі цю електронну платформу використовують більше 30 українських міст, зокрема, Ужгород, Суми, Житомир, Луцьк, Херсон, Володимир-Волинський, Горішні Плавні, Каховка, Кременчук, Маріуполь та інші.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100