реклама

реклама

Міжнародний щорічний фестиваль музики «Музика Шопена просто неба» або «ШопенФест» учетверте відбудеться в Україні  17-18 червня на Житомирщині. Геніальні твори класичної музики, написаної видатним композитором та піаністом Ф. Шопеном, виконуватимуть кращі українські та польські піаністи на сцені просто неба, що буде встановлена на одному з островів ландшафтного парку.

5

Для участі у Фестивалі в номінації «Шопена грають діти» запрошують талановитих дітей з музичних шкіл області. Номінація заснована з метою заохочення дитячого фортепіанного виконання учнів спеціалізованих музичних шкіл України, естетичного виховання молоді та популяризації кращих зразків світової музичної класики – музики видатного польського композитора Фридерика Шопена в Україні.

Традиційно Фестиваль проходить в одному із найкращих історико-культурних комплексів країни – Замку-музеї Радомисль, у якому розташовано найбільший у Східній Європі музейний комплекс обрядового мистецтва – Музей українських домашніх ікон і старожитностей «Душа України», який за останні 4 роки відвідало понад 100 тисяч туристів.

Організатори Фестивалю: історико-культурний комплекс «Замок-музей Радомисль», Посольство Республіки Польща в Україні.

Офіційна сторінка Фестивалю: http://chopin.radozamok.com.ua

Контактна особа від оргкомітету Фестивалю: Ігор Марковський,  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , моб. тел. 067-504-59-08.

Chopinfest

Довідково:

«Музика Шопена просто неба» або «ШопенФест» – міжнародний щорічний фестиваль музики польського композитора Фридерика Шопена (1810-1849), започаткований лікарем і громадською діячкою Ольгою Богомолець. Проходить в історико-культурному комплексі замок-музей Радомисль (м. Радомишль, Житомирська область), починаючи з 2014 року.

Особливість фестивалю полягає в тому, що глядачі слухають музику на відкритому повітрі, на одному з острівців на території Замку, вільно розташовуючись по всій території острова перед сценою-узвишшям – на лавах, на кріслах або просто лежачи на килимку, розстеленому на траві. Окрім цього музика, яку виконують піаністи, лунає і в стінах самого Замку, зокрема в Михайлівській залі, де відбуваються концерти камерної музики.

Мета фестивалю – популяризація творчості Фридерика Шопена серед українців, а також сприяння зближенню українського і польського народів.

Фестиваль «ШопенФест. Музика Шопена просто неба» носить благодійний характер. Кошти, виручені від продажу квитків, передаються за сприяння громадської платформи «Люди допомагають людям» родинам загиблих під час Революції Гідності та військових дій на Сході України.

реклама

Коментарі  

 
0 #1 Галя 16.05.2017 18:44
В Черкасах теж можна було б зробити подібний фестиваль. Але для цього треба, щоб місцева влада любила класичну музику так, як вона полюбляє шансон.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100