реклама

реклама

Директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко про співпрацю обласної служби зайнятості з місцевими роботодавцями з питань реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці:

фото

«Протягом січня-квітня 2017 року спостерігалося зменшення навантаження на зареєстрованому ринку праці. З початку року послугами обласної служби зайнятості скористалися 33,3 тис. безробітних, що на 13,7 % менше, ніж у січні - квітні 2016 року.

Налагодження тісної співпраці з роботодавцями сприяло зростанню кількості роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області щодо задоволення кадрових потреб. З початку року 3,9 тис. роботодавців заявили про потребу в працівниках. Всього протягом 4-х місяців надійшло 10,4 тис. вакансій, що на 8,2 % більше, ніж за відповідний період минулого року. За цей період укомплектовано понад 12,8 тис. вакансій, рівень укомплектування становив 87,5 %, по Україні – 71,5 %.

Зокрема суттєво збільшився середній розмір заробітної плати за вакансіями, які були заявлені до укомплектування. Так, якщо минулого року він становив 2,4 тис. грн., то за вакансіями, заявленими з початку цього року, середній розмір зарплати становить  майже 3,9 тис. грн.

Застосування нових підходів в організації роботи з клієнтами (використання відіорезюме, відеовакансій, презентацій роботодавців, співбесід за допомогою скайп-зв’язку, для тих, хто шукає місце роботи або ж пропонує його), сприяють збільшенню чисельності осіб працевлаштованих до набуття статусу безробітного та скороченню тривалості зареєстрованого безробіття.

У січні-квітні 4,6 тис. осіб працевлаштовані в перші дні звернення до центрів зайнятості (в 1,5 рази більше, ніж за 4 місяці минулого року, по Україні – 134,2 % до 4 міс. 2016 року), а тривалість зареєстрованого безробіття скоротилась на 8 днів.

Також службою зайнятості проводиться постійна інформаційно-роз’яснювальна робота як серед роботодавців, так і серед населення, щодо необхідності та переваг легальної зайнятості. Так, з початку поточного року проведено 315 семінарів, в яких взяли участь понад 4,3 тис. роботодавців. На ці семінари запрошуються представники управління держпраці. Під час таких зустрічей піднімаються питання легального працевлаштування, виплати зарплати, відповідальності роботодавців у разі порушення трудового законодавства. У січні - квітні проведено 124 семінари за участю представників держпраці, в яких взяли участь понад 1 800 роботодавців».

Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100