реклама Делікат

Питанням небезпеки біологічної зброї та боротьби з біотероризмом була присвячена міжнародна навчально-практична конференція «Спільна міжнародна відповідь біотероризму», котра протягом 5 днів тривала на базі навчально-методичного центру молодших спеціалістів Державної прикордонної служби "Оршанець". Як інформує прес-служба УМНС України в Черкаській області, захід відбувся з ініціативи Міністерства оборони США, в рамках Міжнародної програми боротьби із розповсюдженням зброї масового знищення.

Із 28 листопада по 2 грудня інструктори міністерства оборони, а також ФБР США вчили українських колег більш ефективно реагувати на спроби розповсюдження зброї масового знищення. Це перша конференція в Україні такого рівня.

У межах навчальної програми вітчизняні та зарубіжні експерти, і фахівці митниці, прикордонної служби, служби безпеки, санітарно-епідеміологічної служби, та МНС, обговорили питання біологічної безпеки і біологічного захисту та поділилися набутим досвідом у цій сфері.

Україна є учасницею Конвенції про заборону біологічної і токсичної зброї, згідно з якою вона не може розробляти, зберігати, передавати знання стосовно можливості створення біологічної зброї.

Представники американської сторони наголосили, що для світу, у тому числі і для України загрозливим є майже увесь можливий спектр біонебезпек.

«Сьогодні навіть студенти біологічних факультетів університетів можуть створювати небезпечні конструкції: токсини, бактерії, віруси», - сказали фахівці.

На думку головного фахівця Управління цивільного захисту Управління МНС Руслана Деркача, питання біобезпеки і біозахисту – це питання науки, сучасних технологій і професіоналізму відповідних служб. Щодо очікуваних результатів навчань він зазначив, що набуті під час проведеної програми теоретичні знання та практичний досвід мають надзвичайно вагоме значення. Адже дозволять покращити як теоретичну, так і практичну підготовку фахівців медико-біологічного захисту Управління МНС.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100