Міська рада Золотоноші оприлюднила концепцію майбутнього індустріального парку, затверджену її рішенням на попередній сесії, що відбулася 24 квітня, повідомляє «Золотоноша.ck.ua».

DSC_0086

Як зазначають автори, відповідно до місії, визначеної «Стратегією розвитку міста до 2020 року», міська влада міста бачить Золотоношу містом з розвиненою економікою, високим рівнем життя, екологічно чистим, безпечним, привабливим для інвесторів та молоді. Отже, важливим практичним інструментом її реалізації має стати розвиток відповідної інфраструктури міста та його промислового потенціалу.

Одним з найбільш результативних підходів у досягненні цієї мети називають створення та розвиток індустріальних парків як своєрідних «офісів для бізнесу», що дозволить не тільки збільшувати надходження до бюджетів різних рівнів, а й вирішувати соціально-економічні проблеми шляхом створення нових робочих місць та забезпечення зростання рівня зайнятості населення.

Документ являє собою концепцію створення та розвитку індустріального парку в Золотоноші та є основним в процесі прийняття рішень і формування необхідної документації під час взаємодії між ініціатором створення парку, керуючою компанією та учасниками проекту.

В основу концепції також покладено результати аналітичних досліджень та розрахунки, проведені за оприлюдненими статистичними даними, прогнозні показники та нормативні документи, як-то будівельні норми та правила, нормативи проектування промислових підприємств, технічна документація постачальників ключових ресурсів. Також розробники відзначають, що створення та розвиток Індустріального парку «Золотоноша» дозволить вирішити актуальні для міста питання та забезпечити високий рівень сталого розвитку не лише локально, але і в масштабах регіону.

Із текстом концепції можна ознайомитися ТУТ.

Раніше повідомлялося, що міжвідомча комісія з підготовки рекомендацій щодо включення індустріальних парків до Реєстру індустріальних парків ухвалила рішення про включення індустріального парку «Золотоноша» до реєстру індустріальних парків України. Іспанська компанія «Макро Солюшинс» та міськрада Золотоноші підписали офіційний меморандум щодо майбутньої співпраці на території міста, спрямованої на облаштування, розвиток та запуск проекту технопарку. У минулу п’ятницю європейські промисловці оглянули запропоновані ділянки під майбутній проект налагодження виробництва "сонячної" електроенергії.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100