реклама

реклама

25 травня відбулося відкриття меморіальної дошки учаснику бойових дій, загиблому у зоні проведення антитерористичної операції, Ігорю Шлямару.

5e61b69347d21d21e37c4b6e26a3badb

Старшина Шлямар загинув рівно два роки тому 25 травня 2015 року. Він виконував бойове завдання  в Луганській області біля кордону з Російською Федерацією, на контрольованій Україною території, медичний автомобіль Збройних Сил України УАЗ, був розстріляний із засідки бойовиками з автоматичної зброї. У результаті обстрілу Ігор Олександрович отримав важке поранення у спину і помер під час транспортування до шпиталю.

Боєць нагороджений: Указом Президента України № 9/2016 від 16 січня 2016 року, "За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі", орденом «За мужність» III ступеня (посмертно); відзнакою Черкаської ОДА «За заслуги перед Черкащиною»; відзнакою Уманської міської ради «Почесний громадянин м. Умань».На честь загиблого в місті перейменовано вулицю Дзержинського на вулицю Ігоря Шлямара.

1477cde6d9e3da626c161e1db8e5da93

Меморіальну дошку встановили на фасаді Уманської загальноосвітньої школи № 10 де навчався Ігор у шкільні роки. У заході взяли участь мати загиблого військовослужбовця Людмила Іванівна, педагогічний колектив школи, учні, рідні, друзі, представники міської влади, військові побратими.

«Ігор став для всіх нас взірцем хоробрості та самовідданості, любові до Вітчизни та боротьби за свою землю. Уманчани повинні пам’ятати про подвиг свого земляка», - зазначив міський голова Олександр Цебрій.

Про це інформує сайт міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100