реклама Делікат

Інвалідні візки – не перешкода для таланту. Це довели діти, які, попри діагноз ДЦП, з нагоди Міжнародного дня інвалідів підготували справжню концертну програму. Відбувся  захід у загальноосвітній школі №26 2 грудня.

  - Звичайно, назвати це святом –  було б дуже голосно сказано, - зауважує Галина Русенко, у якої син не встає з інвалідного візка. – Але ми хочемо для своїх дітей робити свято. Дуже боляче дивитися на них, та  вони живуть цим днем. Хоч погано говорять, але вивчили слова…

На інвалідних візках хворі на ДЦП змогли навіть зіграти виставу «За двома зайцями».

- Я виступав раніше перед глядачами, але театрального досвіду ще не маю, - каже виконавець однієї з головних ролей Станіслав. – Місяці два ми репетирували.

Ірина та Станіслав 2 місяці репетирували виставу «За двома зайцями»

Ірина та Станіслав 2 місяці репетирували виставу «За двома зайцями»

Хвилюється перед виступом і Ірина. Їй дісталася роль Проні Прокопівни.

- Це мій дебют, - каже дівчина.

Такі заходи для хворих на ДЦП дітей – можливість зменшити дистанцію між ними і  суспільством, переконаний голова «Спілки батьків дітей-інвалідів оновленої» Валерій Гаврілов.

Готуватися до свята хворим дітям і їхнім батькам допомагали працівники Територіального центру соціальної допомоги. За словами керівника департаменту соціальної політики міськвиконкому Василя Маринкевича, діти з великим задоволенням відвідують територіальний центр, бо там відчувають себе абсолютно нормальними.

Пісня «Город Золотой» у виконанні інвалідів розчулила присутніх на заході

Пісня «Город Золотой» у виконанні інвалідів розчулила присутніх на заході

На захід  «Спілка батьків дітей-інвалідів» запросила і депутата міської ради, керівника фракції Партії регіонів Сергія Отрешка. Голові  цього об’єднання Валерію Гаврілову Сергій Володимирович передав подарунки для дітей – яскраві канцтовари та розвивальні матеріали. Це не перша зустріч Сергія Отрешка з дітьми-інвалідами. Напередодні 1 вересня діти  з ДЦП вже отримували подарунки від громадської організації «Рідне місто Черкаси», яку він очолює.

- Міжнародний день інвалідів ми відзначаємо в усьому світі для того, щоб ще раз нагадати всім людям і в першу чергу представникам влади, що такі діти дійсно потребують особливої уваги. Незважаючи на нелегкі часи, на мою думку, завдання влади – зробити так, щоб люди з обмеженими можливостями не відчували негараздів, - зауважив Сергій Отрешко.

Депутат каже: завжди із задоволенням відгукується на прохання Спілки і готовий допомагати їй надалі. Навесні посприяє зведенню спеціальної будівельної конструкції, яка полегшуватиме батькам викочування візків з дітьми для іпотерапії (лікування прогулянками на конях).

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100