реклама

реклама

Російська Федерація активно почала працювати проти України з 2003 року, тобто ще з часів другого Президента Леоніда Кучми. Про це під час прес-конференції в Черкасах 1 червня заявив український військовий експерт Валентин Бадрак.

Бадрак3 – Водночас, інцидент навколо острова Тузла восени 2003 року довів, що війна з Україною буде кривавою, тож від неї тоді відмовилися. Але коли в 2004 році Віктор Янукович програв президентські вибори, розпочалася системна робота проти України, – розповів Валентин Бадрак.

За словами експерта, ця робота велася у декількох напрямках. Один із них – дискредитація української влади та героїзація Путіна. Приміром, величезною спецоперацією проти України було «розкручування» в Україні диверсійних текстів, зокрема, книги Ігоря Беркута «Брат», яку рекламували навіть у метро. Ще одним показовим текстом (він з’явився в 2008 році) стала стаття «Операція «Механічний апельсин», яка чітко описує план захоплення Криму та інших регіонів України. Саме цей план реалізувався в 2014 році.

Крім того, не припинялися спецоперації в Криму. Найбільш відомою є висадка російської морської піхоти у Феодосії в 2006 році, яку потім пояснили «помилкою командирів». Але були й більш хитрі. Серед них – спрямовані на підтримку соціальної політики Росії в Криму й на те, щоб така політика в Криму не з’явилася в України.

Створювалися групи дестабілізації ситуації в Україні, політичні рухи. До Верховної Ради та влади заводили «своїх людей». Так, за словами Валентина Бадрака, міністр Кабінету Міністрів України Олена Лукаш, чоловік якої керував Службою зовнішньої розвідки України, отримувала вказівки з посольства Росії.

Як зазначив Валентин Бадрак, у розмові з ним тодішній в.о. Президента України Олександр Турчинов пояснив, що не дав наказу українським військам у Криму оборонятися, оскільки до нього було безліч дзвінків з різних країн із вимогою не застосовувати силу.

– Я вам більше скажу: ту ракетну зброю, яку Україна зараз розробляє, Порошенко не застосує, – висловив переконання Валентин Бадрак. – Це я вам скажу як людина, яка вивчає його особистість. Його особистість не дозволить застосувати ракетну зброю...

реклама

Коментарі  

 
-1 #2 Крым - Украина! 02.06.2017 16:34
Путлер - дурачек, "деятельность" которого уже расхлебывает вся россия. Дальше для рашистов будет все хуже и хуже... На что рассчитывал кремлевский окурок, вторгаясь на чужую землю?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #1 А 320 02.06.2017 16:13
А ещё мультфильм *Маша и медведь* ведёт к развалу зап. демократии!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100