реклама

реклама

У Черкасах існує два підприємства з фактично ідентичними назвами. Одне з них – комунальне підприємство, засновником якого є Черкаська міська рада, а інше – приватне, засновниками якого є родичка депутата міської ради та син директора однойменного комунального підприємства, інформує vikka.ua.

136459 Йдеться про комунальне підприємство «Придніпровська служба утримання будинків» та приватне підприємство «Придніпровська служба управління будинків». У скороченій абревіатурі вони звучать однаково: КП «Придніпровська СУБ» і ПП «Придніпровська СУБ». Різниця лише у двох словах «приватне» і «управління».

Керівником комунального підприємства є Сергій Танюк. Його призначив у червні минулого року міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Директором приватного-клону – Вадим Ясько. Але цікавим є склад засновників приватного товариства.

Засновниками ПП «Придніпровська СУБ» є двоє осіб: Марія Бінусова (начальник абонентського відділу КП «Придніпровська СУБ») та Віталій Танюк (син директора КП «Придніпровська СУБ»). Підприємство засноване 14 грудня 2016 року. Адресою реєстрації є домашня адреса проживання директора комунального підприємства Сергія Танюка.

Марія Бінусова працює на комунальному підприємстві начальником абонентського відділу. Вона є родичкою депутата міської ради Михайла Бінусова. Днями інформаційне видання «Слово і діло» з’ясувало, що пані Бінусова придбала дорогий позашляховик «Порше Каєн» 2007 року випуску. Відповідні зміни вона внесла до E-декларації. За інформацією видання, пані Бінусова торік заробила трохи більше 900 тис. грн, а в готівковій формі зберігає понад 1,3 млн грн.

Цікавим також є те, що пані Бінусова має у власності автомобіль «Лексус», який передала в користування судді Черкаського окружного адміністративного суду Валентині Орленко (її чоловік, до речі, є головою Соснівського районного суду м. Черкаси).

Для чого ж створювати тотожне підприємство?

У 2010 році в Черкасах за подібною схемою (створення підприємств з однаковою назвою) пішли директори колишніх РЕУ. Вони замовляли у клонів послуги (ремонти під’їздів, придбання мітел тощо). Фактично кошти жителів Черкас через фірми-посередники переходили в кишені колишніх керівників. Коли схема була викрита, то більшість директорів звільнили.

Чи замовляло комунальне підприємство послуги у свого двійника – поки що невідомо.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #4 Містянин. 25.06.2017 20:43
Фактично містом сьогодні керує Бінусов і К. А мер , звичайно, нічого не знає.. Правда він Танюка, без конкурсу, в порушення всіх вимог і призначив. Щось таки знав!!!!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #3 Овдівєнко 25.06.2017 11:00
Одні корупуціонери у владі міста Черкаси
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #2 Светлана 25.06.2017 07:07
Вот тебе и "жить по новому".такой вакханалии во всех сферах жизни,Украина не помнит со времён батьки махно.А впрочем,нам же не обещали,что "жить по новому"мы будем весело и счастливо.Браво петя,ты всех взул.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Щука 25.06.2017 00:02
От тобі і українці у вишиванках! Прямо всі брати і сестри!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100