реклама

реклама

Екс-глава Черкаської області може спокійно засмагати на лежаках чи то в сонячних Піренеях, чи в не менш сонячному Криму. Гуманні черкаські суди вирішили не обмежувати "право на пересування" екс-губернатора в Україні та зняли арешт з його "козирних" земель в Київській області, пише "Інфоміст".

3eab33f17552db6df0190704278a8cf6

24 лютого 2014 року колишньому голові Черкаської ОДА Сергію Тулубу було оголошено про підозри за 3 "кримінальними" статтями: за частиною 1 статті 172 ККУ (грубе порушення законодавства про працю), частиною 2 статті 191 (незаконне одержання матеріальних благ або вигід майнового характеру у значному розмірі за виконання чи невиконання будь-яких дій з використанням службового становища), частиною 1 статті 364 (зловживання владою).

Наступного дня, 25 лютого, слідчим суддею задоволено клопотання про дозвіл на затримання підозрюваного Тулуба.

При цьому всі зазначені підозри і клопотання звучали, коли за головним регіоналом області і слід пропав. За інформацією ЗМІ, Тулуб покинув облюбовану ним Черкащину ще 21 лютого, при цьому написавши заяву про звільнення з посади очільника області. Сергія Борисовича було оголошено в міжнародний розшук.

З роками постреволюційний пил почав осідати, а з ним танули і кримінальні справи проти одіозного екс-губернатора, що в той час вигрівався на сонці чи то Марбельї, чи то Мадейри, чи то і Криму.

У квітні 2014 та в листопаді 2016 року прокурорами були внесені постанови про закриття кримінальних проваджень по діяннях Тулуба: зокрема, щодо зловживання владою та замаху на привласнення 600 тис. грн. бюджетних коштів.

Своє продовження в матеріалах досудового слідства отримала лише історія з використанням службового транспорту, та й вона, схоже, близька до свого фіналу. У міжнародному розшуку екс-губернатор пофігурував лише кілька місяців, уже 6 травня 2014 року Тулуб був "знятий" звідти.

У відповідь на інформаційний запит видання «Інфоміст» у лютому 2016 року у Нацполіції повідомили, що Сергій Тулуб перебуває у державному розшуку. Проте станом на сьогодні в базі розшуку МВС "Особи, які переховуються від органів влади" персона екс-губернатора відсутня.

11 січня 2014 року правоохоронці відкрили кримінальне провадження, підозрюючи Сергія Тулуба у зловживанні службовим становищем. Як встановило досудове слідство, очільник Черкаської ОДА використовував службові автомобілі у власних цілях у вихідні та святкові дні, а також на відстань, що перевищує 200 км, без відповідних розпоряджень на відрядження, чим допустив розтрату бюджетних коштів у вигляді сплати коштів за послуги з перевезення на суму 112,5 тис. грн.

У лютому екс-губернатору було повідомлено про підозру, 28 березня 2014 року Сергію Борисовичу було заочно обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно з матеріалами суду, захисник Сергія Борисовича Діана Зарецька звернулася в суд із клопотанням щодо скасування запобіжного заходу. За версією захисту, "на теперішній час усунуті ризики, на запобігання яких обирався запобіжний захід підозрюваному і змінилися обставини кримінального провадження, а тому відсутня потреба у застосування найсуворішого запобіжного заходу".

За словами захисника, підозрюваний перебуває за межами країни, бо не може повернутися в Україну саме через запобіжний захід, що суттєво обмежує його право на вільне пересування. Натомість всупереч вимог закону у вказаній ухвалі не визначений строк її дії.

Прокурор та слідчий (відповідно Олійник І.П. та Хомік М.В) не заперечували проти задоволення клопотання. Прокурор також зауважив, що підозрюваний на теперішній час не перебуває у міжнародному розшуку.

У березні 2017 року захисник підозрюваного перерахував суму розтрати в 112,5 тис. грн на рахунок казначейства.

Водночас, як йдеться в ухвалі суду, кримінальне провадження не може бути закінчене, оскільки фактичне місцезнаходження підозрюваного залишається невідомим, але, за твердженням захисника, підозрюваний бажає повернутися до України і сприяти подальшому розслідуванню кримінального провадження.

Суд інформує, строк дії ухвали слідчого судді від 28 березня 2014 року про застосування запобіжного заходу закінчився 26 травня 2014 року. Тобто на тепер у підозрюваного взагалі відсутній обраний у передбачений законом порядок будь-який запобіжний захід у рамках цього кримінального провадження.

В ухвалі зазначається про сумніви щодо наявності/відсутності обставин для правомірного затримання підозрюваного та утримання під вартою.

У підсумку 11 квітня 2017 рокуслідчий суддя Придніпровського райсуду Черкас Дунаєв ухвалив припинити дію запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Сергія Тулуба, який обраний 28 березня 2014 року.

1 серпня 2014 року Апеляційний суд Черкаської області наклав арешт на дві земельні ділянки, що належать Сергію Тулубу, на території "козирної" Козинської селищної ради Обухівського району Київської області.

Згідно з матеріалами суду, 28 листопада 2016 року заступником начальника відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури Черкаської області винесена постанова про закриття кримінального провадження в частині підозри у грубому порушенні законодавства про працю та зловживання владою. Таким чином Тулуб вже не підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, яке передбачає спеціальну конфіскація, що було підставою для накладення арешту.

31 травня 2017 року слідчий суддя Скляренко скасував арешт майна екс-губернатора в Київський області.

реклама

Коментарі  

 
+2 #19 Виктор 03.08.2017 07:46
Цитую депутат:
Тодішні і теперішні це одне і те саме.

Не совсем согласен,а именно-те кто сейчас это отбросы прошлых.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #18 федор принципиальный 02.08.2017 18:43
Какой-то писец в стране,хоть не включай телик,не читай газеты-сплошной негатив,преступ ников не наказывают,могу т или дядю Васю,или тетю Нюру взять за жопу и рассказывать о их преступлениях,ч то они возле Дома пионеров помидорами торговали-якый жах !
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #17 Сергій Озеран 02.08.2017 15:23
Так осталося тільки вручити нагороду двічі "Герой Украіни"
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #16 Виктор 02.08.2017 13:40
Цитую Верник:
Цитую Пенсіонер:
Так, так - білий і пухнастий і взагалі ні в чому не винний.

І це не його заслуга, а непрофесійність правоохорнних органів. А Пороху пох...

Наивные вы хлопци,як це пороху похрен,вот как раз то благодаря пороху-организатору и вдохновителю партии рыгов,куда достойно входил тулуб.вся эта сволота не только не понесла наказание за убийство на Майдане,за развязанную войну и аннексию Крыма.а навпаки чудово себя чувствует.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+10 #15 Фотограф 02.08.2017 13:15
А чо не слышно пана Булатецкого? Помнится во времена работы Тудуба нескончаемо и на всех углах надрывно волал "бандыт!!" "бандытам тюрмы". Пани Майбороды, которая в те же времена прорывалась через задний проход Драмтеатра на сцену во время очередного шабаша регионалов? Или на морях?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-5 #14 айболіт 02.08.2017 05:42
Під керівництвом відданого соратника Тулуба Черняка,його сімейного клану лікарів та інших хапуг у білих халатах треба створити бригаду по лікуванню воїнів та ветеранів АТО.Місяць, два без *подяки* в грошовому вигляді і з професією лікаря буде покінчено. Послужить Батьківщині та достойним синам і донька України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+14 #13 зорро 02.08.2017 04:56
Показовий приклад безграмотності, некомпетентност і і зрадництва представників правоохоронних органів,які повинні були юридично розірвати і закопати цю тварину тільки заради загиблих героїв.Замість цього перед Тулубом треба вибачитись.Живуть собі Черняхи, Тимошенко, Брожения та інша гидота, яка щомісяця отримували бабло з чемодана Тулуба,позалази ли у владу перефарбовані Вельбівці та Овчаренки, не виженеш з обласної лікарні великих травмотологів та узістів,що продовжуючи збагачувати на горі людей.Через таких зрадників з влади почути вертатися Корчаки з бандитами Гороха та інша гида. Позорисько і ганьба.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-2 #12 блазень 02.08.2017 01:57
Ще залишилось декому повернутися у сміттєвий бак :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #11 Регіональна Тальнівщина 01.08.2017 22:05
Може клюне на приманку...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+20 #10 Оверко 01.08.2017 22:00
Слідуюче на повістці дня-повернення Януковичу Межигір'я і урочиста зустріч Олійника на Кединій Горі
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100