реклама Делікат

Голова облдержадміністрації Сергій Тулуб на обласній колегії 21 грудня розкритикував «Проект програми економічного та соціального розвитку Черкаської області на 2012 рік». Доповідав про нього перший заступник начальника головного управління економіки ОДА Роман Карманнік. Він розповідав про розширення виробництва, стабілізацію в сільському господарстві.

– Будівництво свиноферм очікується в Золотоніському, Звенигородському районах. Розширяться потужності з виробництва молока. Будівництво комплексів планується у Маньківському, Чорнобаївському районах. Велику увагу буде приділено формуванню малих ферм – близько 15 корів… – доповідав пан Карманнік.

На фото: перший заступник начальника Головного управління економіки ОДА Роман Карманнік

На фото: перший заступник начальника Головного управління економіки ОДА Роман Карманнік

Зачитував він і те, скільки буде збудовано спортивних майданчиків, і що буде проведено змагання на звання найспортивнішого села Черкащини.

– Зазначені заходи дозволять забрати дітей з вулиць і зміцнити здоров’я населення. Для тих же, хто в силу різного роду причин його втратив, розширяться можливості щодо його відновлення, – перейшов чиновник до заходів у галузі охорони здоров’я. А потім зазначив, що в області планується будувати не тільки футбольні майданчики, а й розвивати туризм.

Загалом  проект програми не сподобався губернатору. Особливо відповідь, що на всі ці заходи треба 800 мільйонів гривень. Як зауважив пан Карманнік, більше половини цих коштів  мають надати приватні інвестори. Чекають гроші й з Держбюджету.

– Державного бюджету ще немає, – зауважив Сергій Тулуб. – Ми повинні розраховувати і програми складати, виходячи зі своїх можливостей, перш за все. А вже потім дивитися, де залучати свої ресурси і де знаходити джерела. Ви сьогодні можете впевнено сказати, що те, що ми пропонували до Міністерства фінансів, буде в повному обсязі виділено для Черкаської області? Так про що ми ведемо мову?

Мер Черкас Сергій Одарич поцікавився в доповідача конкретикою щодо ремонту доріг, але той не зміг відповісти.

– Що ви пропонуєте? Що це за програма? – критикував губернатор. – Програма – це коли конкретно записано, що буде побудовано, що буде здійснено для підтримки ветеранів, інвалідів, для житлового будівництва… Ви займаєтесь загальними речами! А перше питання, яке ставлять черкащани, – це покращення стану доріг. Я вчора зустрічався з першим віце-прем’єром і з керівником Укравтодору якраз із питання збільшення фінансування і виконання більших обсягів робіт на дорогах Черкащини. Ми повинні покращити стан доріг, а ми навіть не розуміємо, в якому йти напрямку! Ця програма повинна бути збалансованою, з фінансовими можливостями. Тоді програма буде конкретною і вона буде реалізована. Якщо ми щось пообіцяли, то ми виконаємо, а це те, що ви кажете – це декларація.

kollegi

Доповідач уже хотів було вийти з-за трибуни, та губернатор його спинив:

– Що ти пішов? Ти ще не йди. Ти стій тепер, відповідай перед громадою.

Перепало і відповідальним за роздачу матеріалів програми. Сергій Тулуб наказав іти і друкувати прямо зараз, щоб керівники міст і районів «у руках потримали».

– От Зайцев сидить (голова Смілянської РДА. – ред), дивиться уважно. А його цікавить, що буде в Смілянському районі. І які його пропозиції попали в програму. Чи він сам буде шукати, як вирішувати ті чи інші питання, чи йому допоможе обласна державна адміністрація, обласна рада, обласний бюджет… Одарича цікавить, що буде в місті. І як це буде співпадати з їхніми намірами і їхніми планами. От що там по його питанню – побудувати Льодовий палац. Цікаве питання? Критикували там, що завгодно. Але це ж для людей. А я вам скажу – я дивлюсь далі. Побудується цей Льодовий палац, і я буду підтримувати. І не тільки на словах, а й в програмі це повинно бути. Там же, крім самого палацу, ще навколо треба зробити багато роботи. Це ж для дітей! Ви ж подивіться, у нас на 40% зростання підліткової злочинності. А якщо діти будуть ходити займатися, –  це якась відповідь на цю проблему. Мало того, після цього вже можна подумати і зробити хокейну команду. Ось вам і відповідь на ці питання. А де вона в програмі? Я її не побачив і не почув.

Поцікавився губернатор в Карманніка і тим, чи знає він, що буде в Україні в 2015 році. Не почувши ствердної відповіді, Сергій Тулуб був розчарований.

– Ви знаєте, що прийнято рішення провести в 2015 році в Україні? Ні? О, ну все зрозуміло… А молода ж людина… А я вам хочу сказати – Чемпіонат Європи буде проходити в Україні по баскетболу. А що таке Черкаси? Всі пам’ятають «Черкаські…». Ну назва така, будемо говорити, з гумором. Але вони є. І що б ми не хотіли, вони сьогодні є. То може треба подумати, що за ці три роки ми внесемо сюди. Треба ж підтримати! Вам, Роман Володимирович, я хочу сказати: вам три з мінусом за організацію підготовки цього питання і за організацію обговорення цього питання… – виніс свій вердикт губернатор.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 sergo 22.12.2011 21:41
что-то клоун совсем загнался.несет какой-то бред.он чо думает что черкассам кроме его катка больше ни чего не надо :-?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+3 #1 Оксана Колісник 22.12.2011 10:41
Ой, це ж треба: "Що ви пропонуєте? Що це за програма? – критикував губернатор. – Програма – це коли конкретно записано, що буде побудовано, що буде здійснено для підтримки ветеранів, інвалідів, для житлового будівництва… Ви займаєтесь загальними речами!" Який політ стратегічного мислення! А маячню у вигляді програми "Село" хто впхав у раду?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100