реклама Делікат

У селі Сабадаш Жашківського району земляки урочисто відкрили пам’ятник Самсону Бачинському – колишньому голові колгоспу, котрий врятував село в голодні 1932-1933 роки.

У цьому заході взяв участь голова райдержадміністрації Олександр Павлов, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА. Виступаючи на мітингу, керівник району зазначив:

– Такі особистості, як Самсон Бачинський, є прикладом для прийдешніх і наступних поколінь, уособленням глибокої мудрості та віри в майбутнє рідного краю. Завдяки цій людині, сьогодні хтось має своє життя, ростить дітей та онуків.

За словами сільського голови Галини Янчук, завдяки Самсону Єфремовичу люди не вмирали голодною смертю. Під особисту відповідальність він дозволив зберігати зерно у коморі, заготувати овочі, а в найбільш скрутний час організував роботу колгоспної кухні. За свою доброту Самсон Бачинський поплатився – отримав 10 років позбавлення волі. І, що траплялося в ті часи вкрай рідко, на його захист люди пішки пішли до Києва, щоб суд відмінив свій вирок.

На пам’ятнику Самсону Бачинському викарбувані такі слова:

«Зерном у долонях – життя

Ти зміг врятувать поколінням,

Нащадкам зберіг майбуття,

Родинному древу коріння».

реклама

Коментарі  

 
+6 #1 Олег 23.12.2011 19:39
Шкода тільки, що такий голова колгоспу був одним із винятків.
А таких людей потрібно пам'ятати і шанувати.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100