реклама Делікат

Незвичний урок відбувся 22 грудня в черкаській школі № 24. Семикласники не тільки змогли поспілкуватися зі своїми однолітками із сусідньої школи № 20 за допомогою відео-включення, а й пройшли захопливий КВЕСТ з онлайн-безпеки. Телеком-оператор подбав про безпечне використання Інтернету школярами, встановивши на шкільні комп’ютори спеціальне програмне забезпечення, набори для онлайн-спілкування, тематичні скрін-сейвери, тематичні килимки для мишки, передав спеціалізовану навчально-методичну літературу.

Директор школи №24 Геннадій Скирда по скайпу спілкується з колегою зі школи №20 Людмилою Кіта

Директор школи №24 Геннадій Скирда по скайпу спілкується з колегою зі школи №20 Людмилою Кіта


 - Ми проводимо в школах семінари для батьків і вчителів на тему «Безпека дітей в Інтернеті», а для школярів - інтерактивні уроки з онлайн-безпеки, під час яких діти в цікавій ігровій формі вивчають правила безпечного користування Інтернетом, спілкуючись один з одним в режимі відео-конференції, - розповіла менеджер зі зв’язків з громадськістю Київської філії «Київстар» Наталія Дадівєріна.

Програма інтернетизації українських шкіл «Безпечний Інтернет «Київстар» - школам» має на меті забезпечення доступу учнів до сучасних навчальних інформаційних ресурсів в Мережі. У грудні 4 черкаські школи стали учасниками програми, а загалом по Україні до кінця 2011 року компанія безкоштовно підключила більше 200 навчальних закладів. Компанія надала безкоштовний безлімітний вихід в Мережу на високій швидкості: до 10 Мбіт/сек вранці та вдень (з 7:00 до 18:00), і до 1 Мбіт/сек – у решту часу (з 18:00 до 7:00).

На відкритому уроці діти в ігровій формі засвоювали інформацію про те, які ризики чекають їх у всесвітній мережі, на які сайти чи посилання не варто заходити, а де можна знайти корисну інформацію. Вчителі визнають: діти дуже багато часу проводять у Інтернеті, тож такі уроки – дуже актуальні.

Школярів вабить цифровий світ. Але він має бути для них безпечним

Школярів вабить цифровий світ. Але він має бути для них безпечним

Самі ж діти теж зізнаються: на підозрілі сайти таки натрапляють:

- У мене вдома Інтернету немає, я ходжу до друга, якщо треба щось підготувати, - каже учень 7-А класу Дмитро Дзюба. – Якось було, що побачив дуже привабливу картинку про те, що можна безкоштовно завантажити музику й ігри. Але коли зайшов на цей сайт, то виявилося, що він платний.

Директор ЗОШ № 24 Геннадій Скирда зауважив: подарунки від «Київстару» доречні, адже новітні технології тут активно впроваджують у навчання.

реклама

Коментарі  

 
-2 #1 Сергій Слинько 27.12.2011 12:24
Рекламує себе хто як може!!! на черкащину спочатку у 2009 році зайшла ініціатива майкрософта "Онляндія - безпечна ВЕБ-країна", згодом МТС - безкоштовні модеми для шкіл та сервера, що блокують порно-сайти, а зараз скопірували ці дві ініціативи Киїстар, поєднавши їх та добавивши он-лайн квест. Хоча й квестом-то це тяжко назвати, враховуючи специфіку та ідеологію класичного квесту. Радує, що реклама почає носити соціальний характер і приносить хоч якусь користь.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100