реклама

реклама

27 вересня голова Черкаської райдержадміністрації Анатолій Яріш привітав працівників бібліотечної справи Черкаського району з прийдешнім Днем бібліотек, зустрівшись із ними в руськополянському Будинку культури за круглим столом, що проходив під гаслом «Бібліотека і громада: створюємо майбутнє».

DSCN3028

Про основні аспекти діяльності та запровадження інновацій у бібліотечних закладах Черкаського району доповідала начальник відділу культури і туризму Черкаської райдержадміністрації Олена Бардінова. Так, у багатьох районних бібліотеках під час проведення масових заходів застосовуються провідні комп’ютерні технології, здійснюється перегляд тематичних відеороликів з мережі Інтернет, застосовуються буктрейлери, створені спеціалістами КЗ «РОМЦ БКР». Поповнюються бібліотечні фонди, перш за все – виданнями національно-патріотичного спрямування, висвітлення історичної та культурної спадщини (загалом цього року було придбано майже 2 тисячі україномовних книг, у тому числі – і за кошти місцевих бюджетів, зокрема – сіл Свидівок, Мошни, Хутори). Успішно працюють проекти «Читаюча дитина – надія нації» та «Бібліотека – громада – відкритий простір» Степанківської сільської бібліотеки; реалізовується проект «Сучасна бібліотека – майбутнє наших дітей» Сагунівської бібліотеки. У Червонослобідській сільській бібліотеці продовжує роботу англійський мовний клуб за участю волонтера Корпусу Миру із США Еріна Дауса, а цього року він розпочав роботу і у Руськополянській сільській бібліотеці № 1. Активізував свою роботу й Центр регіональної та правової інформації, що діє на базі КЗ «РОМЦ БКР»; створюються інформаційні куточки «Влада інформує», «Новини Черкаського району», «Місцеві органи влади» тощо.

Анатолій Яріш, активно долучившись до дискусії про бібліотеки минулого та майбутнього, охоче ділився власними читацькими смаками, баченням культури читання у буремних реаліях сучасного життя, міркуваннями щодо основних аспектів впровадження бібліотечної реформи. Поцікавився голова райдержадміністрації й тим, які книжки зараз обирають діти та молодь; влучно рекомендував світову классику літератури з особистісного розвитку, формування життєвої позиції, підвищення економічної й правової освіченості підростаючого покоління.

«Бібліотеки неодмінно повинні мати стратегічне значення для держави; це – інвестиція в майбутній розвиток, сприяння економічному зростанню громади», – наголосив Анатолій Яріш. А на завершення – побажав присутнім творчого завзяття, нових успіхів у благородній праці на теренах розбудови української науки, освіти, культури і духовності, неодмінного зростання читацького попиту на книгу, посилення авторитету бібліотечної справи в суспільстві.

Про це інформують в Черкаській РДА

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100