реклама Делікат

Народні умільці зі всієї області організували для черкащан майстер-клас з використанням забутої техніки створення традиційних новорічних прикрас, повідомляють кореспонденти «5 каналу».

 Павук із соломи – традиційна прикраса української оселі у різдвяні свята. Символ родинного добробуту підвішували під стелю на довгій волосині з кінського хвоста. Техніку створення такої прикраси демонструє уманська майстриня соломкарства Ніла Салаутіна:

– Спочатку потрібно нанизати 12 соломинок на нитку, завдовжки 5 сантиметрів. Перші 4 соломинки складаємо квадратом і зв’язуємо. Наступні 2 соломини складаємо трикутником, прокручуємо всередину квадрата і виводимо нагору. Далі – ще 2 соломинки складаємо трикутником, тільки прокручуємо у зворотній бік.

В іншому кутку можна було навчитися робити прикраси з паперу, традиційні ляльки-мотанки, фігурки із солоного тіста.

– Сьогодні я прийшла, щоб навчитися робити іграшки: дракончика, наприклад, ялиночки із  тіста солоного й робити квіточки, – розповідає учасниця майстер-класу Юлія.

Майстриня Наталія Кузьменко навіть не думала, що буде так багато людей:

– Але бачу, що їм цікаво, – радіє вона.

Колега Наталії Оксана Котенко від народження прикута до інвалідного візка. Розповідає, що останні 5 років про свою недугу вдається забути завдяки рукоділлю. Спочатку вона виявила у себе хист до вишивання. Згодом навчилась мистецтву кераміки та випалювання на тканині. Свої роботи дарує друзям:

– Дуже приємно, що подарунки мають попит. У всіх моїх друзів є частинка мене, яку я вкладаю в ці роботи, – говорить вона.

Організатори заходом задоволені.  Їх тішить те, що майстри не відмовляються ділитися власними таємницями і що кількість охочих опановувати мистецтво хенд-мейду зростає.

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100