Про  свої враження від робочого відрядження до Одеського центру інтегрованих соціальних послуг сьогодні під час ранкової наради розповів заступник міського голови Геннадій Шевченко. До Одеси Геннадій Юрійович їздив спільно з новопризначеним директором департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Олегом Гудзенком.

3_699

За його словами, в Одесі на досить високому рівні впроваджено систему організації та надавання адміністративних послуг для населення. Все місто умовно поділено на чотири райони, у кожному з яких створені ЦНАПи, де максимально акумульовано усі можливі адмінпослуги задля комфортного та оперативного вирішення в одному місці  питань, з якими до них звертаються громадяни.

– Для цього створена єдина централізована база даних, куди внесено усі необхідні відомості з різних служб. Це істотно полегшує роботу та економить час установам, які діють у сфері надання соціальних та адміністративних  послуг. Тобто є куди розвиватись і над чим працювати, –   наголосив Геннадій Шевченко.

Як приклад, навів тенденції, які нині лунають на державному рівні щодо відмови від будинків дитини та різного роду  інтернатних закладів, де перебувають діти-сироти та діти, батьки яких позбавлені батьківських прав.

Натомість пропонується передати ці функції та, відповідно, фінансову допомогу у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу. Таким чином –  на практиці реалізується державна концепція, аби «гроші ходили за дитиною», а не йшли централізовано на інтернатні установи.

Аналогічна тенденція, на думку заступника міського голови, доречна й у сфері наданні інших соціальних послуг і пільг.

Про це інформує сайт міськради

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100