реклама Делікат

dim Олександр Безносюк із Христинівки разом із дружиною стали опікунами своїх чотирьох онуків. Після смерті сина невістка разом зі своїм новим співмешканцем занедбала дітей, пише газета «Черкаський край». Тож вони часто ходили голодні, самі тягали дрова з посадки, рубали. Один з хлопчаків через це навіть залишився без ока.

  – Постало питання: куди дівати дітей від такої матері? — розповідає  дідусь чотирьох онуків Олександр Безносюк. — Довелося добиватися, щоб забрати їх у неї і влаштувати в інтернат…

Олександр Прокопович оформив опікунство на старшого онука, а дружина, Олена Давидівна, — на трьох менших.

Олександр Прокопович дав хлопцям раду, діти вивчені: Сергій слюсарює в депо, за­очно вчиться а академії в Харкові, Сашко вчиться в Монастирищі на кухаря, Микола робить на маслозаводі. Руслан за спеціальністю будівельник, але ще не працює за фахом, йому тільки 16 років. Але після смерті батька хлопці лишилися без житла.

— Ми живемо в центрі села, а син із сім’єю мешкав тут у врем’янці. Її збудували, бо невістка в одній хаті не захотіла з нами жити. І їм і хату окрему тут почали будувати, вивели стіни, ще коли син живий був… Так вона п’ятнадцять років, як його не стало, й стояла… — каже 72-річна Олена Давидівна.

Олександр Прокопович розповідає, що дав онукам слово закінчити будівництво.
— Звертався по допомогу в цім питанні скрізь у районі, в області, писав у Верховну Раду, в Кабмін. Бо закон каже, що в міру можливості держава повинна надати таким прийомним сім’ям, як наша, житло. Я ж просив і не житла, а допомогти мені добудувати хату. Але всі гарно балакали, а я  одержував відписки з Черкас. Одна організація, яка опікується прийомними сім’ями, навіть покартала мене: нащо ж писати в Київ, негарно виставляти область? Ми ж нічого про ваше питання не знали. «Як же, я ж до вас звертався!» — «Але ж не письмово, а усно!». Аж ось, перебуваючи в Черкасах (оформляв на групу інвалідності онука), вирішив піти на прийом до голови обласної ради.

Голова обласної ради Валерій Черняк їздив до Безносюків разом з депутатом обласної ради, директором Христинівського малого багатопрофільного підприємства «Тепломережа» Миколою Плужником. Через кілька тижнів відправив Безносюкам систему опалення з трубами.

— Більшість робіт виконав Микола Андрійович зі своїм колективом, — сказав на входинах, що відбулися в новій хаті нещодавно, Олександр Прокопович. — Вони зробили опалення, поштукатурили стіни, підбили гіпсокартоном стелю, залили бетоном підлогу. І світло провели, і газ… Ми з хлопцями допомагали стіни шпаклювати, клеїли шпалери й стелили лінолеум (які купило місцеве господарство «Нива»). Спасибі усім людям, що нам допомагали.
Валерій Черняк привіз у дарунок хлопцям плазмовий телевізор, а голова райдержадміністрації Володимир Сидорчук та голова райради Микола Передрій разом з Миколою Плужником подарували родині електропіч.

реклама

Коментарі  

 
+3 #2 sergo 09.01.2012 21:42
вместо того чтоб дать помощь на гос.уровне по закону находятся крендили которые на этом деле делают себе рекламу!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+2 #1 Анатолій 07.01.2012 18:57
З яких пір жителі Христинівки стали Черкащанами?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100