реклама Делікат

Мерія Черкас провела моніторинг ситуації із парковками у місті для того, щоб отримати інформацію про те, скільки їх є, який на них попит, кому належать – місту, підприємствам чи приватним структурам.

Начальник управління вуличної інфраструктури Віталій Дядченко говорить, що це потрібно для того, щоб вирішити проблеми водіїв, а саме врегулювати рух на дорозі. Адже вузькі дороги, їхня завантаженість і паркування обабіч тротуарів створюють дискомфорт. Складнощів також додає рух загальноміського транспорту – маршруток та тролейбусів.

– Отож, зараз ми працюємо над новою системою паркування в місті. Її мета – розвантаження основних транспортних магістралей. У проекті – заборона паркування на вулицях Хрещатик, Шевченка, Енгельса, Смілянська, Гоголя, Благовісна, Ільїна (це жодним чином не стосується облаштованих карманів), а також створення умов для паркування на менш завантажених перпендикулярних вулицях. Я впевнений, що майбутнє – за підземними та багаторівневими парковками, адже це, у першу чергу, економія місця, безпека та впорядкованість руху, – пише у своєму блозі Віталій Дядченко.

Віталій Дядченко розповів, що ще одним напрямком роботи є розробка техзавдання з будівництва велодоріжок у паркових зонах міста. До того ж, на вулицях, на яких заплановано капітальний ремонт (Одеська, Пастерівська, Козацька), обов’язково будуть запроектовані і велодоріжки.

Цей крок є вимушеним і логічним, адже щодня кількість велолюбителів у Черкасах збільшується, проте відсутність у містах облаштованих доріжок та майданчиків стає серйозною проблемою і для велолюбителів, і для пішоходів, і для водіїв. Про це повідомляє прес-служба Черкаського міськвиконкому.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100