реклама Делікат

Фахівці виявили перевищення вмісту пальмової олії в сирах, що поставляються в Росію з України, які представляють помітний сегмент на російському молочному ринку.

Про це заявив глава Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко, передає «Finance.ua» з посиланням на «Інтерфакс».

Відомство Оніщенка, проаналізувавши ситуацію на споживчому ринку в сегменті молочної продукції, дійшло висновку про те, що «за четвертий квартал 2011 року відбулося помітне погіршення споживчих властивостей сирів, що поставляються з України».

– Це значний сегмент російського ринку. Тільки за останні десять місяців орієнтовний обсяг поставок склав 55,5 тис. тонн, – сказав Оніщенко. – Основною проблемою є те, що при виробництві цього виду продукції в країні-імпортері безконтрольно використовуються рослинні компоненти, зокрема, пальмова олія, – додав він.

Він заявив, що за російськими нормативами, зокрема, техрегламенту на молоко і молочну продукцію, така продукція, що містить велику кількість пальмової олії, повинна називатися не «сир», а «сирний продукт».

– Вміст пальмової олії там набагато більший, ніж належить за технічним регламентом, – підкреслив Оніщенко.

За словами глави Росспоживнагляду, особливу тривогу викликає продукція «Пирятинського сирзаводу» в Сумській області, «Великобурлуцького сироробного заводу» в Харківській області, «Звенигородського сироробного комбінату» в Черкаській області та інших, – уточнив Оніщенко. За його інформацією, постачання на російський ринок здійснюють понад 20 українських сироробних заводів.

Нагадаємо, 8 січня Геннадій Оніщенко заявив, що російська санітарна служба може піти на обмеження ввезення з України аграрної продукції, оскільки функції з контролю за харчуванням людей в цій країні передані ветеринарній службі, що де-факто є визнанням громадян України тваринами.

реклама

Коментарі  

 
+2 #2 Агата 13.01.2012 09:32
Сир, молоко та інші товари, це - снаряди у газовій війні. Боротьба за якість виникає в росії коли треба щось відтяпати у України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+7 #1 Андрій 12.01.2012 16:52
то хай собі ... ідуть! треба взагалі з ними кордони перекрить, шоб не лізли :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100