реклама Делікат

Дотримання правил торгівлі, санітарних та технічних норм закладами громадського харчування, покращення цінової політики, поліпшення обслуговування відвідувачів обговорювали на розширеній нараді представники обласної влади з керівниками закладів громадського харчування.

На думку головного державного санітарного лікаря Черкаської області Віри Чиж, дотримання необхідних для діяльності закладів громадського харчування норм залежить передусім від керівника, адже його головне завдання саме в тому й полягає, щоб забезпечити умови для дотримання стандартів і проконтролювати виконання їх.

Серед головних проблем закладів громадського харчування, крім невідповідності європейським стандартам, заступник голови державної податкової адміністрації в Черкаській області Павло Шпундра називає ще неналежне оформлення на роботу найманих працівників і низьку заробітну плату.

– Хочу звернутися до керівників закладів громадського харчування: подумайте про своїх працівників, адже через вашу безвідповідальність, люди не мають необхідного соціального захисту, – наголосив Павло Петрович.

Хвилює фахівців і стан готовності закладів громадського харчування до прийому іноземних гостей, інформує прес-служба Черкаської ОДА.

– Далеко не всі заклади пристосовані до прийому іноземних туристів. Взяти хоча б таке: назви страв у меню не мають перекладу англійською, – закцентувала увагу на тісному зв’язку туристичної галузі й закладів громадського харчування завідувач сектору іміджевої діяльності й розвитку туризму Головного управління інвестиційно-інноваційної політики, підприємництва та зовнішніх зносин Черкаської ОДА Анастасія Скрипченко.

Вона переконана, що в більшості випадків їжа для туристів – це не просто щоденна потреба, а, передусім, задоволення. Тому для багатьох мандрівників саме національна кухня є цікавим елементом програми туру і часто взагалі є головною метою подорожі.

На завершення наради перший заступник голови Черкаської облдержадміністрації Сергій Рябцев запропонував вжити такі заходи:

- розробити карту туристичних маршрутів області із зазначенням закладів громадського харчування;

- створити реєстр закладів громадського харчування, діяльність яких відповідає вимогам торгівлі, санітарним і технічним нормам, стандартам якості продукції, якісного обслуговування відвідувачів тощо;

- організувати та провести навчання (семінари) на базі навчальних закладів, які здійснюють підготовку спеціалістів для підприємств громадського харчування;

- провести конкурс «Кращий за професією» серед працівників підприємств громадського харчування області та започаткувати фестивалі національної кухні;

- здійснити перевірку дотримання закладами громадського харчування трудового законодавства, стандартів високої якості продукції тощо;

- вжити заходи, які сприятимуть проведенню добровільної сертифікації суб’єктами підприємницької діяльності, а також мотивуватимуть їх до участі в щорічному Всеукраїнському конкурсі «100 кращих товарів України».

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+2 #1 Ужасть 20.01.2012 12:38
Интерьер (на фото выше) явно из ресторана Баку 8) Теперь проконтролируйт е, чтобы они меню перевели на английский и загоняйте туда инсотранцев толпами :lol:
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100