реклама

реклама

Через незаконне, на думку господарників, рішення щодо відсторонення від земельних торгів фермера на Маньківщині та подальші протести по області, нині зібралася позачергова сесія Черкаської облради. Депутати розглядають і обговорюють звернення, підготовленого ВО "ЧЕРКАЩАНИ" до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б, в.о. голови Держгеокадастру Колотіліна О.К. щодо висловлення недовіри керівництву Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області, відділу Держгеокадастру у Маньківському районі. (Детальний текст звернення ТУТ)

ec05b4df59555643f5de92afa0c39bf0

Звернення спровокувало емоційне обговорення в депутатів. Так, депутат Андрій Сегеда попросив ще звернутися до прокуратури, щоб перевірити озвучені факти та, крім усього, притягти винних до відповідальності.

– У нас виходить, що ми просто звільняємо, хто провиниться. А якщо людина здійснила правопорушення, то треба карати! А не створювати громадські ради і радитися. В кожному чоловічому туалеті будівлі облради є по громадській раді. І що вони там роблять? Курять! – каже Сегеда.

Депутат Валентина Коваленко зауважила, що публічність важлива, пригадавши ситуацію з Гаманом, який, мовляв, відкупився.

– Сьогодні продовжується нахабний захват земель. Чому не проводиться паспортизація земель? Бо не вигідна! Я не в захваті від ВО «ЧЕРКАЩАНИ», але все те що вони запропонували, сьогодні треба підтримати, а політику відкинути вбік, – каже Коваленко.

Михайло Мушієк підтримав Сегеду, що треба таки і прокурору долучати до процесу, щоб знайшов винних.

– Нібито одне маленьке питання, а турбує всіх і має резонанс. Це приклад того як працює система, – зазначив голова ОДА Юрій Ткаченко. – Особисто я спілкувався з фермером. Всетаки людині треба було б сказати декілька слів. Я вважаю, що людину викинули… Це факт… Я вважаю, що в цій ситуації таке може бути будь з ким. Але в будь-якому зверненні має бути чітка юридична основа. Подібна ситуація зараз і в Лисянському районі.

Проте фермеру слова поки так і не надали. Депутати продовжують вносити правки у звернення і сперечатися за кожну окрему правку.

Рибченко, у свою чергу, запропонував робити звернення до ВРу одне, а до прокуратури інше.

- Ви внесли ще більше сумбуру, - сказав депутату голова облради Вельбівець...

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+5 #3 Савел 27.01.2018 03:11
Прокуратура не может и не имеет права никого наказывать. Наказывает суд.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-10 #2 Валік 26.01.2018 15:36
Цитую Павло II:
Типова українська поведінка! Коваленко Валентина до облради потрапила завдяки Черкащанам. Мала особисто суттєву фінансову підтримку. А тепер не такі! Зобидили, Валю!

Валентина до облради пройшла не завдяки "Черкащанам", а завдяки своєму авторитету як професійному, так і громадянському.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+15 #1 Павло II 26.01.2018 12:53
Типова українська поведінка! Коваленко Валентина до облради потрапила завдяки Черкащанам. Мала особисто суттєву фінансову підтримку. А тепер не такі! Зобидили, Валю!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100