реклама

реклама

12 березня 2018 року назавжди запам’ятається мешканцям села Рогова. Цього дня тут урочисто відкрили погруддя національному пророку, невмирущому генію слова, борцю за ідеали справедливості та добра, за кращу долю України та українського народу Тарасу Григоровичу Шевченку.

1520933008_um-1

На центральну вулицю села до парку прийшли сім’ями – і дорослі, і малі. Відкриття заходу розпочалося з виконання Гімну України. Право відкрити пам’ятник Кобзарю було надано голові Уманської районної ради Оксані Супрунець, керівнику апарату районної державної адміністрації Наталії Сиротюк та Рогівському сільському голові Людмилі Литвинюк.

Чин освячення погруддя українському Пророку здійснив отець Павло.

Привітала з цією гарною подією присутніх голова районної ради Оксана Супрунець. Вона зазначила, що у кожної держави і народу є герої, які становлять основу їхньої історії, підґрунтя пам’яті і національної гордості. Шевченкове слово є визначальною силою у боротьбі українського народу за волю, справедливість та суверенітет.

- Нехай же для жителів села Рогова та всіх, хто сюди завітає, новозбудоване погруддя українському Пророку стане символом всенародної любові до Поета та нагадуванням про те, що лише в єдності помислів і дій можна збудувати сильну й заможну державу. Але пам’ятаймо, що найкращим спільним та величним пам’ятником для Тараса Шевченка буде наша перемога над ворогом, наша єдність, наша національна гідність, – саме такими словами завершила свій виступ Оксана Анатоліївна.

Під час свята голова районної ради вручила Подяки районної ради керівнику ПП «Рогова» Однокінному Дмитру Лукичу та голові ФГ «Світанок» Литвинюку Валерію Петровичу за доброчинну допомогу у встановленні погруддя генію українського народу.

Голова районної ради адресувала щирі слова подяки сільському голові Людмилі Литвинюк за турботу про соціальну облаштованість рідного села, його економічний розвиток та ініціативу зі встановлення погруддя Тарасу Шевченку.

Рогівську громаду з відкриттям погруддя Великому Кобзарю привітали й керівник апарату райдержадміністрації Наталія Сиротюк та сільський голова Людмила Литвинюк.

У виконанні переможців районного огляду-конкурсу читців-декламаторів у цей день звучали безсмертні твори Тараса Шевченка та поетичні рядки про Великого Кобзаря. Усім їм були вручено грошові винагороди та Дипломи районної ради.

На завершення святкового заходу було зроблено колективну фотографію на згадку про урочисту подію.

Виконавчий апарат обласної ради

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Пильний 14.03.2018 01:06
А пам"ятник не бронзовий? А то ж украдуть... До речі, а де Ткаченко? Шевченко для нього вже не Пророк?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100