реклама

реклама

Електронні послуги й загалом електронне урядування розвивають на Черкащині. Про ідеальний ЦНАП, перехід на електронний документообіг, адмінпослуги он-лайн говорили в ефірі телеканалу «ВІККА» за участю заступника голови облдержадміністрації Ярослава Березаня.

Безымянный1-e1535109200719

Прозорість, зручність та швидкість – ось основні переваги роботи в електронному форматі. Он-лайн послуги та сервіси, документообіг й портали все більше розвиваються в області. Нещодавно на Черкащині презентували Єдиний регіональний портал адміністративних послуг. Нині тут можна замовити до 30 послуг он-лайн, і ще доступні майже 290, які надаються різноманітними структурами та організаціями.

– Чим менший дотик громадянина з чиновником у питанні отримання послуги, тим швидший і надійніший результат, а процес – простіший, – каже Ярослав Березань. – Альтернативи переходу в електронний формат роботи немає. Ми вже це перевірили на роботі ОДА. З півроку тому облдержадміністрація повністю перейшла на електронний документообіг. Зараз підключилися до цієї системи вже половина райдержадміністрацій та два міста обласного значення. Надалі продовжуємо працювати у цьому напрямку. Переведення послуг в електронний формат скорочує як паперову роботу, так і час на їх виконання. В результаті ми отримуємо мінімум спілкування громадянина з чиновником, нівелюється корупційна складової. Перехід на такий формат – своєрідна таблетка від корупції.

Єдиний регіональний портал адміністративних послуг, запущений в області, така собі єдина точка доступу, де громадяни й бізнес можуть отримати вичерпну інформацію про адмінпослуги та замовити їх он-лайн. Для цього в інформаційній системі порталу створено персональний кабінет користувача.

Детальніше про електронне урядування в області дивіться в ефірі телеканалу «ВІККА»:

Відзначимо, загалом на Черкащині розширюється мережа Центрів надання адміністративних послуг. Це стає можливим і завдяки дії Програми «U-LEAD з Європою». Нині в області функціонує 31 ЦНАП та віддалене робоче місце адміністратора ЦНАПу у Білозірській об’єднаній територіальній громаді. За перше півріччя цього року через мережу ЦНАПів набдали більше 155 тисяч адмінпослуг.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100