реклама

реклама

Задля активізації національного усиновлення дітей-сиріт із Черкащини їх зняли на фото і відео для розміщення інформації на порталі «Сиротству – ні!» та у ЗМІ.

1482401818_pokatilova Про це під час сьогоднішньої координаційної наради в облдержадміністрації повідомила начальник служби у справах дітей ОДА Оксана Покатілова.

За її словами, для посиротілих дітей існують чотири форми сімейного виховання: крім усиновлення, це: опіка і пілкування, прийомна сім’я і дитячий будинок сімейного типу. Наразі в області живуть 2210 дітей, позбавлених батьківського піклування (не усиновлених), із них 2022 виховуються у сімейних формах виховання. Решта 188 дітей є вихованцями державних закладів, у тому числі професійно-технічних, вищих навчальних.

– На жаль, сьогодні велика кількість жителів області переконані, що діти-сироти живуть винятково в інтернатах, і не володіють інформацією про те, що система державної опіки над такими дітьми змінена і переорієнтована саме на сімейне виховання, – наголосила Оксана Покатілова.

Фото: Нова Доба

реклама

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100