реклама
Sucurity Police

реклама

Щороку за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій в треті вихідні вересня в усьому світі проходить акція «Міжнародний день чистих берегів». Цього дня проходять акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів. Захід започатковано у 1986 році і з кожним роком він набуває усе більшої популярності.

IMG_2225

Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами. Тому більшість країн світу зазвичай беруть участь у заходах з прибирання узбереж.

Працівники Черкаського РУВР теж цьогоріч долучилися до акції. Адміністрація управління та працівники Дахнівської дільниці організували прибирання захисної смуги в мікрорайоні Дахнівка, працівники Черкаської дільниці прибирали біля Золотоніської НС, Оболонська дільниця – в районі села Святилівка, Тясминська – поблизу села Стецівка Чигиринського району. Таким чином, береги були прибрані на декількох масивах.

– Ми намагаємося завжди брати активну участь у таких заходах, особливо навесні та восени, коли побутового сміття на берегах Дніпра особливо багато. Цього разу у прибиранні брали участь усі дільниці управління. Можливо, своїм прикладом ми спонукаємо людей дотримуватись екологічної культури і зрозуміти, що наше місто, країна – загальний дім і лише ми можемо навести в ньому лад, – зауважує начальник Черкаського РУВР Олександр Бовсуновський.

Оболонська дільниця територіально найвіддаленіша, але тут прибрали найбільшу площу.

– Колектив Оболонської дільниці пройшов 5 км. Найбільше сміття було біля водозабору. Місцеві рибалки рибалять на дамбі і залишають після себе в основному пляшки, як скляні, так і пластикові, – розповідає начальник Оболонської дільниці Олег Бурлака.

Не пасли задніх і на Тясминській дільниці і назбирали 2 тонни побутових відходів.

– Серед сміття найчастіше траплялися пляшки, папір та поліетиленові пакети. Назбирали цілий причеп – те, що залишилось після пляжного сезону. Усе було вивезено у спеціально призначене місце. Крім того провели виробку кущів та чагарників, – ділиться інформацією в. о. начальника Тясминської дільниці Сергій Кузуб.

Отже, працівники Черкаського РУВР долучилися  до міжнародної екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів» і тим самим апелювали до екологічної свідомості черкащан: не смітити, щоб жити в красивому і чистому місті. Бо чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять.

Олена Башлик

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100