реклама

реклама

З метою надання підтримки безробітним громадянам та допомоги роботодавцям у підборі необхідних кадрів, фахівці Шполянської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості залучають шукачів роботи до участі у громадських та інших роботах тимчасового характеру, а також сприяють створенню додаткових робочих місць за рахунок компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

Так, протягом січня-серпня поточного року 5 роботодавців району отримали компенсацію витрати по сплаті єдиного соціального внеску за 6 працевлаштованих осіб на нові робочі місця.

Шпола

Забезпечуючи тимчасовою зайнятістю безробітних громадян, районна філія ОЦЗ активно співпрацює у напрямку організації громадських робіт з органами місцевого самоврядування, яких в районі налічується 24.

За 8 місяців 2018 року з Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на організацію таких видів робіт було використано 195,8 тис. грн.

Чимало добрих справ зроблено завдяки праці безробітних громадян у таких селах, як Лип’янка, Соболівка, Мар’янівка, Надточаївка. Великий обсяг роботи виконано з упорядкування автобусних зупинок, парків, скверів, кладовищ, братських могил тощо. Загалом за січень-серпень 2018 року залучено до проведення оплачуваних громадських робіт 208 шукачів роботи.

Також Шполянська районна філія Черкаського обласного центру зайнятості організовує тимчасові роботи за рахунок коштів роботодавців, серед яких варто відмітити співпрацю з приватним підприємцем Анатолієм Рябоконь, ТОВ «ЛАК», СГПОП «Агромат» та з фермерськими господарствами, такими як: «Шипельова О. А.», «Софія-В» та ін. Всього з початку року участь в цих роботах взяли 272 безробітних громадян.

«Проведення громадських робіт має завжди очевидну користь: для громади – підтримка благоустрою місцевої території, для учасників залучених до робіт – тимчасова зайнятість і додаткове матеріальне забезпечення», - зазначає директор районної філії Ігор Мусюра.

 

Шполянська районна філія ОЦЗ

Довідково: Нагадаємо, що Законом «Про зайнятість населення» передбачені пільги зі сплати ЄСВ у вигляді компенсації витрат на сплату ЄСВ у розмірі від 50% до 100%:

1) Частиною 3 ст. 24 Закону передбачено компенсацію 50% фактичних витрат зі сплати ЄСВ роботодавцю, який протягом 12 календарних місяців забезпечував створення нових робочих місць, працевлаштовував на них працівників і протягом цього періоду щомісяця виплачував працівникові зарплату в розмірі не менше 3-х мінімільних зарплат.

2) Статтею 26 Закону передбачено компенсацію 100% фактичних витрат зі сплати ЄСВ роботодавцям, які працевлаштовують на строк не менше 2-х років соціально незахищених громадян (які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці), направлених службою зайнятості. Строк виплати компенсації — протягом 12 місяців із моменту працевлаштування безробітного. У разі звільнення працівника, за якого виплачувалася компенсація, з ініціативи роботодавця або за згодою сторін (зверніть увагу — йдеться саме про згоду сторін, а не за власним бажанням працівника) до закінчення 2-річного строку сума виплачених коштів повертається в повному обсязі до бюджету відповідного фонду або на його робоче місце за направленням служби зайнятості працевлаштовується інший зареєстрований безробітний.

3) Частиною 2 ст. 27 Закону передбачено компенсацію 100% фактичних витрат зі сплати ЄСВ суб'єктам малого підприємництва, які працевлаштовують на строк не менше 2-х років безробітних, направлених службою зайнятості, на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності. Строк виплати компенсації — протягом 12 місяців із моменту працевлаштування безробітного.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100