реклама

реклама

Спортивну гімнастику, легку атлетику та академічне веслування представлятимуть троє черкащан на ІІІ Юнацьких Олімпійських іграх. Вони стартують 6 жовтня у Буенос-Айресі. Спортсмени, їхні тренери та керівники федерацій розповіли про очікування від цих міжнародних змагань, наступні першості та підтримку галузі на обласному рівні пі час прес-конференції за участі заступника голови ОДА Костянтина Омаргалієва та профільного спортивного управління.

На Черкащині, завдяки командній роботі, покращуються серед інших і спортивні показники. Цього року троє спортсменів Черкащини вибороли право на участь в ІІІ літніх Юнацьких Олімпійських іграх. Це – гімнаст Назар Чепурний, Іван Тищенко (академічне веслування) та легкоатлетка Анастасія Деркач. Загалом, за офіційними затвердженими списками, Україну представлятимуть на Юнацьких іграх 55 атлетів.

DSC1095

– Вдячний нашим спортсменам за жагу до перемог, – зауважив заступник очільника області Костянтин Омаргалієв. – Вони своїми перемогами на всеукраїнських, європейських та міжнародних стартах роблять Черкащину дійсно спортивний краєм. З боку обласної влади вони можуть розраховувати на усіляку підтримку. І я, і профільне управління відкриті до плідного спілкування. Нині працюємо над списком перспективних спортсменів. Згодом за ними закріпимо інвесторів, які допомагатимуть атлетам. Оскільки коштом обласного бюджету ми не можемо відразу вирішити всі їхні питання. Окрім поступового поліпшення матеріально-технічного забезпечення тренувальних баз, наша мета – покращення спортивної інфраструктури. Маємо чимало об’єктів, які потребують реанімування.

Між тим, в області продовжують започатковану традицію забезпечення учасників Олімпійських, Паралімпійських чи Юнацьких Олімпійських ігор належним обладнанням. Цим підтримка не обмежується, наголосив очільник обласного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Максим Зеленський. Цьогоріч вдалося збільшити кількість обласних спортивних стипендій до 20 та їхній розмір.

– Черкащина – серед 19 областей, представники яких братимуть участь у Юнацьких Олімпійських іграх, – додав посадовець. – Для прикладу, від  Дніпропетровщини відряджають п’ятьох, від нашої не такої великої області – трьох. Завжди приємно, що у нас є такий тренерський склад, який може консолідувати свої зусилля і не тільки знайти, а й розкрити потенціал й підготувати спортсмена високого класу. Завдяки цьому до збірної області входять представники всіх районів.

Завойовуючи призові місця спортсмени Черкащини відтепер зможуть піднімати не тільки стяг України, а й області. Прапори краю сьогодні презентували спортсменам-учасникам Юнацьких Олімпійських ігор у відділенні Національного олімпійського комітету у Черкаській області.

– Це вже треті Юнацькі Олімпійські ігри, у яких бере участь Черкащина, – каже очільник обласного відділення НОК Андрій Більда. – На перших в Сінгапурі Черкащину представляли Сергій Куліш та Андрій Сіренко. Тоді ще нікому невідомий Сергій Куліш здобув «бронзу». Зараз же він срібний призер Олімпійських ігор та є лідером збірної України з кульової стрільби. У нас є на кого рівнятися.

Наразі спортсмени продовжують підготовку до міжнародних змагань. Адже суперники будуть сильні. Втім черкащани налаштовані на перемогу. З деякими супротивниками змагатимуться вперше. Зокрема, веслувальник Іван Тищенко, який раніше брав участь лише у командних запливах. Йому сьогодні заступник очільника області вручив посвідчення майстра спорту України.

Про це інформує прес-служба ОДА

реклама

Коментарі  

 
+1 #1 Сотник 26.09.2018 08:38
- "... На Черкащині, завдяки командній роботі, покращуються серед інших і спортивні показники..." ,- що курили, коли таку х@рню писали?!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100