реклама
Sucurity Police

реклама

Забезпечити школи, дитсадки, ФАПи, будинки культури та інші комунальні заклади брикетами власного виробництва планують на Канівщині в Степанецькій ОТГ. Про це «Прочерку» розповів голова громади Олександр Яременко.

– Ми створили комунальне підприємство «СТЕП-АГРОБУД», щоб мати власне виробництво брикетів, здатне забезпечити на опалювальний сезон комунальні заклади, щоб люди мали робочі місця. Також закупили техніку і для асфальтування, і для прочистки снігу. Раніше багато допомоги доводилося просити в спонсорів, а тепер ми стали більш незалежні. До речі, до нас тепер неодноразово звертаються з інших сіл, зокрема, зверталися по грейдеру іншій техніці, – розповідає Олександр Яременко.

IMG_20181018_140502

Зараз на комунальному підприємстві працює декілька десятків людей. Вони будуть і на техніці працювати і лінією брикетів займатися.

– Завдання, що перед нами ставляться, виконуємо. За годину плануємо робити 200 кілограмів, за зміну 1600 кілограмів. Ми плануємо дві зміни. Але все рівно не забезпечимо потребами громаду. Може будемо третю зміну робити. Щодо сировини, то пробували липу, але вона занадто «в’яжучий» матеріал. «Б’ємо» шишку. У цілому, обрізаємо гілки вздовж доріг, переробляємо насамперед на тирсу, далі вже пресуємо в брикети, – каже директор КП «СТЕП-АГРОБУД» Віктор Падалка.

реклама

Інші матеріали по темі:

Коментарі  

 
+4 #1 Шарафутдінов Еркін. 22.10.2018 21:24
Третій раз за сезон згадують Степанецькі паливні брикети. Але ціну за тонну продукту вперто не пишуть. Чому?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100