Збір підписів про приєднання до Канева сусіднього села Яблунів, проведений у вихідні, завершився тим, що саме такий варіант створення ОТГ схвалив 241 виборець. Загалом у селі зареєстровано 394 виборців, із них близько 100 на цей час у Яблуневі не проживають.

c0061587905e71e2973e403eaa2aadf0

Про це «Прочерку» повідомили в ініціативній групі.

Процес приєднання Яблунева до Канева триває вже близько двох років, проте останнім часом його було пригальмовано. Менеджмент одного з підприємств, яке має в селі свої потужності, наполягає на об’єднанні Яблунева не з Каневом, а з сусіднім селом Литвинець. Таку ж позицію зайняло й керівництво району. Цього літа в Яблуневі відбулася «сесія сільської ради», правомочність якої оскаржено в адміністративному суді. Серед її рішень – відмова від об’єднання з Каневом і відставка сільського голови Віктора Огородніка.

Під час селекторної наради, яка відбулася в понеділок, голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко дізнався про результати збору підписів і дав доручення Канівській райдержадміністрації до кінця тижня розібратися, яку насправді позицію займають селяни. Крім того, голова ОДА висловив бажання особисто бути присутнім на зборах громадян Яблунева, котрі мають відбутися найближчим часом.

Нагадаємо, селяни з Яблунева вимагали врахувати їхню позицію під час останніх декількох сесій Черкаської обласної ради, зокрема, 21 вересня і 17 жовтня.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100