24-25 березня в Палаці спорту «Будівельник» вже вдруге відбудуться змагання зі спортивного бального танцю на Кубок міського голови Черкас Сергія Одарича.

Свою участь у конкурсі, крім черкаських колективів, вже підтвердили танцівники з Києва, Кіровограда, Рівного, Тернополя, Харкова та Донецька.

Минулого року кубок міського голови поїхав до Севастополя, цього року, як говорить організатор змагань, керівник клубу танцювально-спортивного клубу «Жемчуг» Ігор Добрянський, нагороду змагань дуже хочуть забрати кияни, проте черкащани докладатимуть усіх зусиль, щоб кубок залишився в місті.

Нагадаємо, що кубок отримає той танцювальний клуб, пари якого зберуть максимальну кількість призових місць.

Організатори подбали про те, аби забезпечити максимальну об’єктивність:

– Ми запросили сім незалежних суддів, які не привозитимуть свої танцювальні пари, а приїдуть до Черкас лише заради того, щоб оцінювати майстерність пар, – говорить Ігор Павлович.

Крім того, на глядачів очікує виступ у перший день змагань (після 18.00) українських пар європейського рівня – Дмитра та Олесі Панькових, а також Антона та Дар’ї Переводчиків. Останніх можна було бачити під час ефірів студії «Квартал-95» і «Танців з зірками».

Натомість Ігор Добрянський помітив прикру тенденцію, що танцювальні конкурси відвідують тільки батьки учасників:

– У нашому місті неймовірна кількість дітей займаються бальними танцями. Проте, крім їхніх батьків, ніхто про це не знає. Ми ж займаємося спортом, наші діти – спортсмени. Тому місто повинно їх знати. Є дуже багато пар, які танцюють на досить високому рівні, але їхні імена нікому, крім вузького танцювального кола, не відомі, – зазначив хореограф.

Ігор Павлович хоче зробити Черкаси танцювальною столицею, а наступний Кубок міського голови – міжнародним змаганням:

– Люди готові приїжджати до нас на конкурси. Спочатку це будуть найближчі країни, але у нас руки довгі, – жартує він. – Країни колишнього Радянського Союзу приїжджають із задоволенням. Навіть такі країни, як Казахстан. Про Росію я вже просто не кажу. Готові приїхати і Білорусь, і Молдова, Польща, Латвія, Литва і Естонія.

В останні дні перед змаганнями у танцюристів – посилені тренування. Займаються кожного дня по 1,5 години.

– Пари приходять за півгодини до заняття і йдуть на годину пізніше. Де вони цей час проводять, я не знаю. У коридорах, мабуть, танцюють, – сміється Ігор Павлович. – Мені подобається, коли діти так люблять бальні танці. Їх не треба тягти в танцювальний клас, вони самі прибігають. Але їх треба виганяти, щоб вони встигали вчити уроки.

Довідка

Придбати квитки на змагання можна в день проведення, 24 та 25 березня, в Палаці спорту «Будівельник». Вартість квитка 24 березня для дорослих, за словами організаторів, становитиме близько 60 грн., 25 березня вартість буде дещо дешевшою. Вхід для дітей – безкоштовний.

реклама

Коментарі  

 
+2 #3 Валерій Пилипенко 20.03.2012 15:15
Раджу кожному відвідати цей турнір))) Це того варте!!! Море вражень та позитивних емоцій гарантовані)))) ))))
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Дід, який знає усе 20.03.2012 10:57
Єх, мож і собі в танці податися!?
А там є молодиці, яка мені, Діду, підійшла?
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+4 #1 Оксана Колісник 17.03.2012 09:09
Знаю Ігоря (ой, давноооо:) як справжнього ентузіаста танців. І все у нього вийде! Успіхів!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100