реклама Делікат

Сучасна система очищує каналізаційні стоки не лише Мошнівської школи (Черкаський район), а й дитячого садка, розташованого поруч. Такий системний підхід значно поліпшив екологічну ситуацію в селі. Кошти на екологічний проект спрямували з державного фонду соціально-економічного розвитку.

558270bd90288537debdad42bb73583b_XL

Про це інформують «Сільські обрії».

Як розповіла директор Мошнівської ЗОШ Наталія Майданнік, на території школи взагалі не було передбачено очисних споруд, а сама ж каналізаційна система застаріла і потребувала капремонту. «Відтепер сучасні очисні споруди дозволяють очистити каналізаційні стоки за допомогою біобактерій, які розкладають їх на вуглекислий газ і чисту воду. Така технічна вода повністю знезаражена і може використовуватися для поливу зелених насаджень і наших квітників. Реалізація цього екологічного проекту – крок до поліпшення навколишнього середовища і розвитку громади в цілому», – розповіла Наталія Вікторівна.

До каналізаційної системи під’єднали і ДНЗ «Лісова казка». Тепер каналізаційні стоки садка через колодязь потрапляють на очисні споруди, де також відбувається їхнє очищення.

Освоїли кошти і реалізували проект у 2018 році. «Згідно з проектом, на нього спрямували 1 млн 433 тис. гривень. Тепер нам залишилось встановити навколо споруд захисну огорожу», – зазначила директор Мошнівської ЗОШ.

У Мошнівській школі встановлені сучасні енергоощадні вікна, придбано музичне обладнання для проведення святкових заходів, телевізори у початкові класи. Кошти на них також надійшли з держбюджету.

реклама

Інші матеріали по темі:


Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

bigmir)net TOP 100