реклама

реклама

Цибулько хоче перетворити Канів на університетське містечко

Цибулько хоче перетворити Канів на університетське містечко

Національний університет ім.Т.Шевченка, як класичний гуманітарний університет, повинен знаходитися не в Києві, а Каневі (Черкаська область).

 Як передає кореспондент сайту «Коментарі», таку думку під час засідання Громадської гуманітарної ради у четвер, 5 квітня, висловив поет, політолог Володимир Цибулько.

За його словами, в сусідньому з Каневом селищі Прохорівка покоїться прах Михайла Максимовича - першого ректора Університету Св. Володимира. На думку Цибулька, київський університет «і зараз мав би називатися саме так - «Університет Cв.Володимира», а Національний університет ім.Т.Шевченка, як класичний гуманітарний університет, мав бути розташований саме в Каневі».

«Єдиною перспективою для міста з такою історією і такою славою є його перетворення в університетське місто. З певною місією - створенням Академії української писемності або словесності ....Університетський статус міста перетворить Канів у міжнародний літературний центр, що дозволить вивести справу пропаганди Україні на якісно новий рівень», - заявив Цибулько.

У свою чергу Президент України, зі сміхом сприйнявши пропозиції поета, заявив: «Кожна ідея має право на життя ... живіть довго і давайте нам побільше ідей».

Довідка : Володимир Цибулько - поет, перекладач, есеїст, політичний діяч. Народився в с. Хмільна (Канівський район, Черкаська область).

реклама

Коментарі  

 
+1 #4 Черкассы 09.04.2012 08:44
Да ладно про прах Максимовича!Кор пуса универовские-вот где собака порылась.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
+1 #3 О. ЧУПРИНА 08.04.2012 20:09
Я, Олександр Чуприна родом з с.Степанці Канівського р-ну.Нестандартні патріотичні ініціативи земляка підтримую.А сміх,про який пишеться, характеризує його автора не найкращим чином. Впевнений,що сьогоднішня перевантаженіст ь Києва негативно впливає як на якість життя в самому місті,так і суттєво стримує розвиток регіонів.Столицю України потрібно виносити за межі Києва.Куди? Можливо в Чигирин. Почати можна з Верховної Ради України.
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
-1 #2 Оксана Колісник 08.04.2012 19:46
А чому не інститут культури, який зараз "імені Поплавського", а міг би посоліднішати побіля духовний джерел? До речі, й база відповідна є. Порятували б таким чином мережу культурно-мистецьких закладів Черкащини, на яку наші обласниі фінансисти давно по-вовчому клацають калькуляторами. Реальніше виглядає в Каневі інститут(універ ситет, академія) культури. А Університет імені Шевченка - пан Цибулько, видно забув, що там, окрім філологів та журналістів з політилогами, ще й якісь астрономи з хіміками та фізики з математиками вчаться, яким би б ближче до лабораторій та виробництв (які там ще лишилися). Бовкнув ото пан Цибулько, аби не мовчки...
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 
 
0 #1 Небайдужій 08.04.2012 17:35
Хорошая идея! Правильная!
Цитувати | Поскаржитись на коментар
 

Додати коментар

Звертаємо Вашу увагу, що "Прочерк" - це майданчик коректних дискусій!

Цікаві новини звідусіль

реклама Делікат

bigmir)net TOP 100